View Single Post
Old 06-07-2005, 11:49 PM   #21
MilTon
Member

Default Re: Nuendo vs ProTools

Oggy, da sad dublje ne zalazim u tematiku (po profesiji sam inzenjer informatike), sabiranje audio fajlova u tako slozenim programima koje koristimo, nije bas obicna matematika... Mnogo tu ima da se racuna svega i svacega u jednom trenutku, i zato svaki program ima svoj nacin (algoritam) po kojem to radi. Kada se pustaju dva tri kanala, te razlike su stvarno akademske, a vec preko 20 tak kanala, postaju izrazenije. Ja sam se uverio u to svojim usima, i to vise puta. Prvi shok sam doziveo pri prelasku na SX, u odnosu na obican VST32 to je bilo mnogo bolje. Drugi shok je usledio kada sam video koja je razlika u istom projektu kada ga pustam na stereo bus Nuenda (ili SX-a, svejedno) i kada sve kanale shibam u Scope, pa tamo miksam. Naravno, sada i radim na taj nacin. ProTools, kao softver, je otisao najdalje u tom pogledu, po meni jedina konkurencija mu je Samplitude, a jos kad bi Creamware napravio neki svoj novi TripleDAT... Naravno, Nuendo je u svemu ostalom superiorniji od ProToolsa LE - broj kanala, delay kompenzacija, brzina rada, itd. Najvaznije je da Nuendo ne zvuci lose, vec samo malo slabije od ProToolsa, sto naravno znaci da je potpuno profesionalan i da se sa njime takodje mogu praviti vrhunski miksevi.
Bumbar, nisi citao pazljivo sta sam pisao: ne radi se u razlici izmedju fajla snimljenog u jednom ili drugom programu, vec o 30 kanala koje smo slusali u miksu. Ako imas prilike probaj ovo isto sto smo probali i mi, pa daj onda da diskutujemo.

Last edited by MilTon; 07-07-2005 at 12:03 AM.
MilTon is offline   Reply With Quote