jebenti, ja radin na radiju i dobivan konpilacije bas za radio. na nikima pismama i pise radio remix, oli radio edition ili sl. sigurno da nije pravilo, ali ja cesto vidin da se ganjaju decibeli a pisma sa vise decibeli ne mora zvucat i jace jerbo uho nije jednako osjetljivo na svakoj frekfenciji. osin toga, cesto se dogadja da pisme sa nabijenin rms-om na radiju i na tv zvuce tise (zbog tamo njihovih kompresora) od neke koja je 'otvorenija' a manjeg rms-a.
dosta je poslusat one vive i mtv-ove! ako stvar pocinje sa samim vokalom (i minimalnom muzickom pratnjom), zvuci kobog sve dok ne uletu bas, bubanj i ostalo. tad glas potone i kompletna mikrodinamika se raspadne. :/
a da ne govorin sto se dogadja kad nas program gledas na mono televiziji. ja stvarno neznan kako oni to spoje, ali je cinjenica da se u tima uvjetima cuje samo jedan od kanala, pa ako slusate neku stariju produkciju od beatles, mamas and papas i sl. dogodi se da se cuju samo instrumenti bez glasova, ili obratno ovisno o tomu kako je smiksano.
bdv: ton majstore, kad ce te remixirat coliceve stare ploce. ima jaaako losih produkcija a steta.