View Single Post
Old 28-06-2005, 07:42 AM   #21
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by dr.Ru
meni je najveca contra: neizvesnost. Nisam siguran sta donosi sutra, da li ce Creamware postojati na trzistu. Ipak, ovo je mana firme, a ne samog proizvoda. Za proizvod sam se zagrejao, i mislim da je pametna kupovina ako vam to nije jedini device u compu. Jedina dilema mi je: kupiti project+ pre ili posle TC Poco?
jos jedna contra: ponekad dobijam utisak da uzima puno DSP snage za pojedine operacije.
Ja imam neki osecaj da je svo prodavanje Scope development sistema nekakva vrsta rezerve od pucanja firme. Iako firma pukne, nece izaci novi CW itd.(iako se to ne moze desiti), u letargiji su vec vise od godinu dana a zive, ali ce se desiti da ce opstati kroz third partyje koji su odlicni.

Zasto se trosi toliko DSP-a?
Jedini logican odgovor je sto su pluginsi veoma kvalitetni a i DSP nije bas jak procesor. Mislim da je algoritam pluginsa drugacije koncipiran od VST-a i zato svi synthovi imaju veliku dubinu, mnogo vecu od vecine VST-a.

Cudi me da se ne udruzuju sa drugim firmama i to im zameram sa jedne strane a sa druge im cestitam. Razlog je jednostavan, ljudi zele da ostanu na svojoj platformi. Verujem da ce se posle ovog cutanja nesto burno desiti, ne i da ce puci.