Thread: Ispitni mix
View Single Post
Old 27-06-2005, 07:16 PM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

E, ljudi, uopste se nisam vadio na band niti za tim ima potrebe. Vidi se na snimku sta su moje a sta njihove greske! Samo sam hteo da navedem okolnosti u kojima smo miksali.
A, mislim, probajte - sednete za nepodesen DAW, prvi put cujete pesmu (osim bubnja koji smo snimali, i shtimali zajedno sa bubnjarem) nepoznatog benda koji svira to sto svira i imate 5 sati da uradite kompletan routing, editing, pa gejtovanje svega i svacega, mix i export. I to kad se ocenjuje, uzmu se u obzir sve okolnosti.
Sto je najstrasnije, sad sam ponovo slusao mix na AIR 15, i osim male rezonancije na, cini mi se H tonu (koja je tad promakla, verovatno zbog umora), na bassu, ostalo je tamo prilicno korektno, pa cak i kick. Daleko od toga da je to dobar, picnut mix, ali osnovne ideje su OK
A band je takav kakav je - tu nema izbora, kao ni u poslu - radis ono sto ima da se radi, osim ako nisi No1, pa mozes da biras.
A sto se tice izbora banda, pre bih radio sa normalnim LJUDIMA, sa kojima se moze sve dogovoriti, napraviti lepa atmosfera na snimanju, izvuci maximum iz njih, nego sa nekim ego-trip-manijacima koji su magistrirali u Bostonu i imaju visok mudni pritisak.
Meni su tu najvaznije tri stvari - iskrenost , energija i tehnicka ispravnost (sto nema bas tuno veze sa prve dve, al se mora postovati), i ako to uspemo da pokazemo slusaocu........