Thread: Ispitni mix
View Single Post
Old 27-06-2005, 10:24 AM   #41
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ne da mi se sad puno uljetat u ovu temu, al na jednu stvar sam se zakacio. Ta prica oko toga da ljudi u bendu ne znaju svirat i kad bi oni znali svirati moglo bi ih se miksat i na tranzistorima. Ma to nema veze s vezom!

Miksat dobar bend je uzitak, a miksat los bend je posao. I sad kuda koji mili moji, na muci se poznaju junaci i sve te pametne poslovice. Znat posao znaci izvuci los bend da pristojno zvuci.
A i to da dobri bendovi lagano ulaze u miks bas i nije pravilo. Snimao sam recimo jednog fenomenalnog basistu koji je tvrdoglav i svira neki debilni Aries bas koji je definicija "no-sound" instrumenta i popisao sam krv da taj bas uklopim u miks. Covjeku ne mogu reci da promjeni bas jer je to bas koji on svira i od njega se nece mrdnut, ja moram snimit i smiksat da dobro zvuci - uglavnom zajeban posao!
To sto netko ne zna svirat bubanj i svaki udarac mu je drugacije glasnoce nema nikakve veze s znanjem tonca/tehnicara koji mora dobro ozvucit bubanj. Od loseg se bubnja moze izvuci pristojan sound, a i od loseg bubnjara se nesto da napraviti u miksu. Samo treba dobro ozvucit bubanj. A da ne spominjem da smatram da producent MORA znati nastimat bubanj bez obzira sto ga ne zna svirat.
Uglavnom, sto se mene tice, ne prolaze opravdanja tipa los bubnjar na losem bubnju. To zvuci kao ona legendarna "we'll fix it in the mastering". Mozes mislit!!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote