View Single Post
Old 19-06-2005, 02:51 AM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Mr.Louche sine, prvo i prvo, nisam to pitao jer imam neku ozbiljnu nameru da to radim, nego me cisto zanima dal mi je ta opcija slepo crevo RME-a... potpuno, onako, retoricko pitanje, zanima dal je to moguce. Znam ja da se sa 48 najzahvalnije sljaka zasad, al me zanima dokle ima smisla terati islkjucivo iz ugla hardwera/softwera a ne "cujnosti" Do kojih samplerateova UAD i POCOvi pluginovi mogu da rade? utice li to na performanse istih - tipa umesto 3 kompresora od 48 da moze samo jedan od 192 (....) ?
Drugo, zvanicno, na mojem (ne)cijenjenom fakultetu nas uce devizi - sto vise-to bolje (iz ugla cujnosti, a ne soft/hard/novcano), nego uopste uzev, cilj snimanja je dobiti sto priblizniju sliku anolognom originalu..
Trece, nisam siguran da bi neko potrosio tolke novce na istrazivanje/pravljenje/prodavanje tih tehnologija (192khz) da je to dobro samo za StarWars serial...
E i jos nam rekose da je teorijska granica preko koje nema nikakve svrhe ici negde oko 200khz, preko toga se ne moze dobiti nista znacajno na vernosti zvuka... sta mu to dodje, oko 10 tacaka po peaku od 20khz? :
Arthur is offline   Reply With Quote