Quote:
prvenstveno mislim da UAD ima mnogo bolji price-performance odnos od istih analognih sprava..konkretno pricamo o LA 2A
|
Tu se potpuno slazem ....
Quote:
Priklonio bih se pre npr. pendulum OCL2 ili manley ELOP-u, ako smo vec kod sprava u toj kategotiji a mislim da analogiju nize klase ni ne vredi stavljati u sistem. Vise mozes da uneses necistoca u zvuk nego sto ce da ti pomogne..
|
Nisu iste sprave ..... ne mozes porediti na taj nacin .... niti klasirati .....
Quote:
U kakav lanac bi ti Max ubacio LA 2A, a da vise dobijes na zvuku nego da ga sje..s ??
|
Ne mislim na post .... mislim na kanale .... bas ili vokal .....
Quote:
LA 2A ima THD 0.5%!! Mislim da ova vrednost bas i nije zanemarljiva.
|
Vrednost koji jedan neve unosi u zvuk .... kao i distorzija je takodje prilicno velika ..... medjutim to cesto vise doprinosi zvuku nego sto smeta .... ista je stvar sa tape kompresijom i slicnim stvarima ......
Quote:
A da bi postigao stvarno vrhunske rezultate koristeci kombinaciju digital-analog obradu zvuka, prvo i osnovno (s predpostavkom da MIC i preampe vec imas high-end), ti trebaju high-end konverteri, bez kojih nevredi ni slati signal u analog iz digitala.
|
Ne razumem zasto mi ovo pricas ?
Quote:
Znaci kad vec ulozim "tolike" pare u MIC, preampe, AD/DA high-end konvertere, (npr. Apogee Rosseta 200, Lavry...) mislim da bi me THD od 0.5% malo razocarao..
|
Ne verujem .... probaj pa vidi
Quote:
Znaci logicno je da bih se pre priklonio OCL2 , ES8, tubetech itd...spravama koje imaju THD 0.05%!
|
Opet ponavljam ...... razlicite spprave .....kad bi postojao NAJBOLJI kompresor ....ostali ne bi ni postojali
Vise slusaj ....manje matematike .... to je moj savet ....
Inace ga ne bi stavljali na vokale na svetskim produkcijama ...kao i na baseve ....valjda postoji nesto sto ga je odrzalo ovih 30 i vise godina ....zar ne 8) ?
Pozdrav