View Single Post
Old 10-06-2005, 12:23 AM   #7
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Jedan od mojih najboljih frendova iz Sombora je bubnjar Taker, okoreli metalac i nekadasnji clan ,,Pergamenta" iz Novog Sada. Ko njega nije upoznao, ne zna sta je izgubio. To je covek toliko originalnih fazona, a od osnovne skole ima dva velika odmora...i pored toga ga mnogi imitiraju i obozavaju.........Navescu vam samo primer da vrucu supu hladi sa fenom za kosu - namesti da duva ladno......kad se grebe za cigare onda kaze - ,,daj jedan nikotin stapic da iznenadim rakove........"
Probe Pergamenta su funkcionisale tako, sto bi vodja benda, gitarista Stiv, dolazio kolima iz Novog Sada po Takera i onda ga odvodio u Odzake gde su vezbali. Taker je rom, ali posten do korica, dobricina, ali izgubljen u vremenu da covek ne poveruje, cudo od coveka...Jednom prilikom Stiv nije mogao da dodje, pa mu je drugi gitarista Zoran, javio da ide na autobusku i krene na probu. Takeru se ta ideja nije bas nesto dopala i poceo nesto da izvoljeva, dok se Zoran nije iznervirao i trazio Takerovu zenu na telefon (koja ga je inace tretirala kao dete), i zamolio je da ga stavi u peglicu, odvede na stanicu, kupi mu kartu i jednostavno ga otprati za Odzake...Tako je i bilo. Barbara je nazvala Zorana i javila mu da ga je ispratila, a da je on ostao na stanici da saceka bus....................Vreme je prolazilo i prolazilo, momci iz benda su odlepili od cekanja, a onda je posle dva sata ponovo nazvao Zoran i javio da Takera nema!!.... Barbara odgovara da joj nije nista jasno i zove autobusku, ali tamo dobija odgovor da je autobus za Odzake uredno stigao na stanicu jos odavno............Telefoni zvone do kasno uvece, ali Takera nema........nit se javlja, niti dolazi....I onda dolazi vest - Taker je u Subotici i nema para da se vrati za Sombor!!!!!......
Kad se sve zavrsilo, i on se nekako vratio kuci, Taker isprica Stivu i Zoranu, sta se dogodilo -....,, Kuzis, Barbara mi kupila kartu za neki trubadurski autobus, prljav i nikakav, a pored njega stajao neki lacho (ciganski - super) autobus na sprat, sa klimom, wc-om i video-om i ja ti levat udjem u njega! Nisam ni gledao da ide za Suboticu....

btw. Grupa Pergament vec deset godina prepricava ovu anegdotu. Naravno, nije izbacen iz benda.
Mogli is offline   Reply With Quote