View Single Post
Old 04-06-2005, 01:28 PM   #6
Color
Senior Member

Color's Avatar

Dakle, PT TDM neradi sa 001, 002, M Box i M powered sistemima.. PT LE koristi RTAS pluginove. Razlika je u processingu. RTAS koristi CPU racunara a TDM koristi HD PT Hardware (HD 192,HD 96). Voleo bih i ja , al neide Znaci najeftiniji sistem sa PT TDM bi bio sa HD 96 hardwerom.

Sto se tice kvaliteta zvuka RTAS i TDM pluginova, nebi trebalo da bude nikakve razlike.

Sto se tice celokupnog zvuka....hmmm, nisam nikad uporedjivao ali logicno bi bilo da je summing bolji na TDM sistemima. Sve zavisi sta radis, koliko kanala mixas itd.. Radim na LE i u 90% slucajeva mi je dovoljan kad radim u stereo formatu (za radio, TV, svoje neke projekte). PT LE sa G5 ce ti bez ikakvih problema i kocenja gurati min 50 pluginova i vise.. Eventualno ako radim visekanalni mix za bioskop (5.1), onda materijal pripremam i editujem na LE a mixam ga u sali za mix gde je PT TDM sistem..

Mogu napraviti mali summing experiment. Napravicu mixdown (stereo) dvadesetak kanala (bez efekata i automatizacije) na LE (sa 001) a onda isti session otvoriti na TDM i napraviti mixdown. Drugu varijantu mogu ubaciti i pluginove i isto napraviti mixdown na oba sistema,okaciti na rumski pa nek svako proceni razlike i koliko mu je to bitno u radu... Ovo bih mogao u toku sledece nedelje uraditi.

Licno bih se pre naklonio digidesign hardweru nego M powered sistemu. To mi je nekako sigurnjak..
Color is offline   Reply With Quote