View Single Post
Old 31-05-2005, 01:32 AM   #63
Shady
Banned

Shady's Avatar

Samo da objasnim puretu, po?to sam u medjuvremenu malo prou?io stvar. Nije do sonara to ?to on ledi prilikom promjene herca?e, ve? do EMUovog Patch Mixera. Naime, najprije na njemu treba? prebaciti herca?u, recimo sa 48.000 na 44.100 a onda to u sonaru odradi? bez problema. Tada je dodu?e potreban restart sekvencera, ali ne i restart kompjutera. Medjutim, ako u sonaru mijenja? herca?u (a da je prethodno nici mijenjao na emuovom patch mixeru) onda sonar ledi i mora se restartiratu pc. Od kad sam ovo skontao, vi?e ne idem na restart. A ina?e, u zanje vrijeme radim udlavnom na 44.100 i vi?e ne experimenti?em sa vi?kom hercova.

Je li neko odgledao Sonarovu ?kolu? (Cool School Interactus SONAR4 CSi Master).

Ahm da... I slijedi odgovor milo?u jefti?u, da navedem jo? neku prednost Sonara, osim onih nekoliko koje je Davor spomenuo:

1. U SX-u tj. Nuendu NE MO?E? (?to u Sonaru MO?E?) izvesti audio traku u eksterni editor, npr. sound forge, zatim u s.forge napraviti promjenu na audiu i onda traku vratiti u sonarov projekat sa uradjenim promjenama. Dodu?e, sx ima mo?an audio editor, ali ipak... :roll:

2. dvoklikom na audio traku ulazi? u mo?ni audio editor. Klikom na ikonu ENABLE STRETCHING (ili jo? lak?e pritiskom na slovo T na tipkovnici) dobija? totalno razdijenjem wav. na note (lupove), gdje svaku notu mo?e? posebice pode?avati. (paning, pitching, volume, itd.) A ako uklju?i? jo? i AUTO PREVIEW, klikom desnog mi?a na svaki pojedina?ni loop (notu) ti ?uje? kako on zvu?i... (Davoru ?e ovo biti prijatno iznenadjenje, ako nije znao).

Ina?e, ovo ?e SX imati tek u verziji 6... 8)

Shady is offline   Reply With Quote