Quote:
Originally Posted by goasia
kad si vec naisao(chluster) da te pitam za Roland srv 3030D , kako si zadovoljan , posto kupca za Fs1r nisam nasao ovde (SRCG),verovatno cu raditi trampu za taj Rev , imam ga i u xv5080 , malo mi se cini "smooth"
, kakva je standalone verzija ... inace nabavio sam Doepfer 404 i jd 990 
|
FS vrijedi malo vise od tog reverba. Nije los SRV ima nekih programa koji su fantasticni, ali nije bas sirokog spektra. tu i tamo nadje svoju upotrebu. nema multi fx sekciju od 5080, to ti je samo reverb, i 12-tap multitap delay. dual engine. mozes vozit dva mono>stereo refverba od jednom.
inace za sinteve bi ti prije preporucio neki Ensoniq DP2 ili DP4+, ili ako nadjes DP Pro - zgrabi odmah. jeftini su, a super kvalitete pogotovo za elektroniku, i imaju i efekte ne samo rev/delay..
nego, sto ti se ne svidja FS1R?, ja bi uvijek radije imao to nego SRV ?! ja sam svoj napunio preko sysex-a sa izabranim presetima od DX7 (odn. sa TX802), i koristio ih kao "tone" u FS, dabi ih kombinirao u patch sa daljnjim FS processingom - formant filter, multi fx, lp filter itd. to daje fantasticne rezultate. sad mi je FS postao drazi za padove od JD-a. kranji rezultat ima malo veze sa hladnim digitalnim zvukom DX-a. sasvim nesto drugo.
inace, cestitam ti na JD990. to je najkorisniji digitalni sint svih vremena. vec mu je 12 godina, a przi i dalje..
kakav je 404 ? ja razmisljam da prodam Deep Bass 9. mislim dobar je on, ali ne radim taj stil glazbe a i treba mi love da otplatim neke druge stvari.. kupio sam PCM-70 Lexicon prosli tjedan.