Quote:
Originally Posted by goasia
mada bih za iste cak i manje para mogao nabaviti E 64 , ili 6400 ... ne znam ultra serija koliko je razlicita od predhodnih Emu modela 4. generacije, samo brzina , performanse ili sound? ... chluster ???

|
20bit konverzija umjesto 18, 6 puta brzi Coldfire procesor - reakcija na gumbe je brza , i tocnije svira kad koristis full polifoniju. makar, imao sam sve generacije - nisam primjetio nikakvih problema prije. i podrska za RFX32 multi fx/mixer.
mislim da ultra ima mrvicu ostriji detaljniji zvuk, ali jedva. ko se sad tog vise moze sjetiti.
E4X i e6400 od serije X, te E4XT, e6400 i e5000 od ULTRA serije se isplate kupiti. oni stari su dosta sporiji, tesko se nalazi RAM itd..
Flash-RAM sa soundovima je bezvezan - pregazilko ga vrijeme. osim toga ako imas sampler besmisleno je imati gotove soundove unutra. kad mozes sve staviti "debele". Nije problem za uzivo - Emulator Ultra load-a ful 128MB za nekih 40sec, za razliku od tritona, ymahe itd.
Quote:
Originally Posted by idekius
ako sam dobro primetio, ta juha je znatno manja ako instrumentima u sampleru dajes razlicite buseve i razdvajas ih po kanalima
|
e idekiuse, da ja isto razdvajam na buseve, ali ni to nije bas to - ostaje problem Nuendo "zbrajanja" koje je takodjer ocaj. Nista ne moze dostici kad imas lijepo veliki broj hardwerskih izlaza i lijepo to spicis u veliki analogni pult sa dobrim master busom.. nirvana. nazalost, digitalno zbrajanje (summing) koje ima algoritam i DSP snagu koja "vredi" - kosta puno vise od nasih bijednih nuenda i rme kartica - SSL brale.. to ti je realnost kod digitalije. ali za lovu koju nasi placaju za reklame i filmove , nuendo i rme je i predobar za njih, pa ko ih jeb..
kad miksam nesto za sebe ili bas neki vazan (jako dobro placen) projekt, snimam kanale kuci, ali ispucam na kraju na veliki Soundcraft TS12 u studiju od prijatelja, ima i Otari visekanalni mag u slucaju da se radi nesto zestoko , sa gitarama i pravim bubnjem..