View Single Post
Old 26-05-2005, 07:29 PM   #44
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by milosjeftic
Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Zato na cubaseu uvek moram prvo f11, pa otvorim efekat a ako menjam na kanalu, moram prvo edit na inspektoru, pa se otvori prozor od kanala, pa na njemu tek onda da kliknem na sam efekat, pa izmenim ?ta ho?u,
Ne mora? . Za?to to/tako radi? ? Samo u inspektoru klikni na " kockicu " koja se nalazi ispod mesta gde pode?ava? izlaz midi trake ( sa leve strane ). Dobija? direktan pristup Vts instrumentu .
Mo?da sam konfuzno napisao, rekao sam posle da su te stvari sre?ene u dvojci, koliko se se?am u kecu nije bilo inspektora, a ja sam prepri?avao retroaktivno svoju frustraciju kad sam po?eo sa SX-om

Btw, ono ?to mi jo? uvek smeta je ?to koliko znam nema nikakve "pre?ice" da se do?e do efekata koji su stavljeni na izlazne kanale VST instrumenta? Ili se varam? Zna?i i dalje mora da se otvori mikser pa da se na?u izlazni kanali?

Quote:
Taj EQ uop?te nije lo? ( mada sam bio u?asno skepti?an prema njemu - kao i svi vi , uostalom ) .
Ma va?i. A ti ga onda koristi kad ti se svi?a

Quote:
Ovo nije ta?no . Kod Logica se prvo pritisne Esc , pa bira? alat . U Cubase to radi? direktno : Num 4 - dobija? glue . Kod Logica su to dva koraka , ovde samo jedan ( optimalno ) . Sve alate pozivaj sa tastature ( num 1 , 2 , 3 ... ) .
Sorry, ali nisi radio u njemu du?e vreme pa ne kapira?. Dok radim midi na logic-u ja ?ak ne moram ni da menjam alate jer svaki radi par stvari. Zna?i obi?na strelica na levom dugmetu i gumica na desnom vozi mi?ko, ne treba mi ?ak ni olovka osim da nacrtam prvu notu jedan jedini put, nakon toga samo kopira? tu jednu, modifikuje? je mi?e? i bri?e? ako pogre?i?. Banja.
Quote:
Koristi alat draw + controller lane
Jok, volume tool druga?ije fukcioni?e i sa njim mo?e? stvari koje ne mo?e? na cubaseu, recimo ozna?i? grupu nota i jednim pokretom ih poja?a? tako da me?usobni odnosi glasno?e ostanu isti.

Off topic
Ono ?to verovatno toliko nervira ljude kod tvojih postova Jefti?u, ?to se ponekad dobije utisak da misli? da su svi oko tebe mentalno retardirani i da koriste sekvencere mesec dana. Podrazumevam da je to sve naravno u dobroj nameri, ali sa druge strane ne razumem motiv koji tebe goni da ima? komentar na svako mogu?u stvar ?to se ti?e snimanja. Mislim meni bi fakat bilo glupo na tvom mestu da pri?am o nekim stvarima kad znam da na forumi ima minimum nekoliko ljudi koji su vi?e vrteli potenciometre na mikseti od mene. Al dobro, sto ljudi sto ?udi , sto ?ena dvesta sisa.
Dushan_S is offline   Reply With Quote