Quote:
Originally Posted by Oggy
Cenim da bi Cluster to morao znati...
Ja ih samo znam po reputaciji, ali nikada nisam imao prilike da ih cujem na delu.
|
nisam probao Fireworx, kolega ga ima i jako ga hvali za klavijature, ali kaze da su reverbovi vise 2000/3000 tipa, malo hladniji i tanji od npr. Eve i Lex reverbova.
Probao sam Orville (dupli 7500) - za Eclipse znam da nema iste Reverb algoritme kao ta serija, ali ostali efekti kao filteri, phaseri, flangeri i pitch shifting itd radi jednako dobro - samo ima manje DSP-a. takodjer ima modular routing, MIDI automatizaciju i sl.
Onako napamet, ja bi radije Eventide. oni su uvijek broj jedan modulation efekata, a ako je reverb imalo slican ovima na Orville-u, to mi je drazi (kolorirani) tip za sinteve, lead gitare i vokale, od jako realnog i cistog TC-a koji je pak odlican za akusticne signale..
Sto se tice usporedbe impulseva i hardwerskih jeka - sto se mene tice, tu nema usporedbe. ako analizirate sto konv. ustvari radi, onda bi, za usporedbu, konvolucija bila kao jedna ili vise 2D fotografija - bez 3D dinamickih promjena u vremenu koje ima posebno programirani DSP algoritam jednog Lexicona ili TC-a - tokom odjeka promjeni million parametara po raznim funkcijama od ER do reverba i difuzije - otprilike kao da gledas zivi pokret (umjesto fotografije).
koristim TC4000 koji ima i VSS3 i VSS4 i PCM70 Lexicon. nebo i zemlja. IR katkad dobro dodje - za neki specificni prostor ili instrument. ali za glavnu jeku, vokal, bubanj ili gitarski lead ne dolazi u obzir. cak i jeftiniji hardwerski modeli - kao PCM70, Kurzweil Rumour i sl. to rade puno bolje od konvolucije.