View Single Post
Old 26-05-2005, 07:13 PM   #13
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Cenim da bi Cluster to morao znati...
Ja ih samo znam po reputaciji, ali nikada nisam imao prilike da ih cujem na delu.
nisam probao Fireworx, kolega ga ima i jako ga hvali za klavijature, ali kaze da su reverbovi vise 2000/3000 tipa, malo hladniji i tanji od npr. Eve i Lex reverbova.

Probao sam Orville (dupli 7500) - za Eclipse znam da nema iste Reverb algoritme kao ta serija, ali ostali efekti kao filteri, phaseri, flangeri i pitch shifting itd radi jednako dobro - samo ima manje DSP-a. takodjer ima modular routing, MIDI automatizaciju i sl.

Onako napamet, ja bi radije Eventide. oni su uvijek broj jedan modulation efekata, a ako je reverb imalo slican ovima na Orville-u, to mi je drazi (kolorirani) tip za sinteve, lead gitare i vokale, od jako realnog i cistog TC-a koji je pak odlican za akusticne signale..

Sto se tice usporedbe impulseva i hardwerskih jeka - sto se mene tice, tu nema usporedbe. ako analizirate sto konv. ustvari radi, onda bi, za usporedbu, konvolucija bila kao jedna ili vise 2D fotografija - bez 3D dinamickih promjena u vremenu koje ima posebno programirani DSP algoritam jednog Lexicona ili TC-a - tokom odjeka promjeni million parametara po raznim funkcijama od ER do reverba i difuzije - otprilike kao da gledas zivi pokret (umjesto fotografije).

koristim TC4000 koji ima i VSS3 i VSS4 i PCM70 Lexicon. nebo i zemlja. IR katkad dobro dodje - za neki specificni prostor ili instrument. ali za glavnu jeku, vokal, bubanj ili gitarski lead ne dolazi u obzir. cak i jeftiniji hardwerski modeli - kao PCM70, Kurzweil Rumour i sl. to rade puno bolje od konvolucije.

clusterchord is offline   Reply With Quote