Max:
Quote:
Imam samo jedno pitanje ..... koja je svrha kupiti vss3 pored impulsa ..... mislim ako je impuls m 6000 bio bolji od VSS 3 .....
|
OK. Evo moji razlozi:
1. Mogucnost da kreiram reverb real-time (IR me smara sa konstantnim izracunavanjima,pri promeni parametara).Umesto da trazim koji impuls mi odgovara od njih stotinu,mnogo mi je lakse da ga sam kreiram.
2. Totalna kontrola nad svim parametrima (mozes recimo nezavisno da biras
tipove early reflections,da postavis razlicite decay-e za razlicite band-ove koje sam odredis... )
3. Usteda CPU-a racunara.
Uopste impulse bih uporedio sa akai semplovima,a VSS3 sa pravim synthom ,gde mogu da kreiram reverb kakav zelim a sa impulsima je moja kreativnost ogranicena (bas kao i sa akai semplovima).
Imao sam identican dijalog sa mojim dobrim prijateljem koji non-stop kupuje studijski hardware...dosao kod mene ,uporedio originalne impulse od Waves-a (one iz pravih realnih prostora) sa VSS3 i zakljucio da njemu IR-1 zavrsava posao.
Recimo i ja bih voleo da imam Sony Oxford EQ,ali sam ga se odrekao zbog VSS3.Neko drugi ce imati drugu racunicu,pa ce iskoristiti sve blagodeti Oxford EQ-a i Inflatora i jos ustedeti par stotina evra! I to je super varijanta!