Quote:
Originally Posted by idekius
Jos jedno pitanje za tebe... kolaju svakakve price... Da li farbanje gitare moze da promeni zvuk??? Stvarno neznam i ne bih da se upustam u nagadjanja. Moj bass je metalic boje ( debilskog li pitanja  ), a ja kod gitare priznajem samo crnu i belu boju. Mislim, zna se kako treba da izgleda gitara 
|
Sve ?to je rekao Oggy, sla?em se. Farbanje menja zvuk gitare, ali ne menja u smislu da ?e je neko farbati na isti na?in ali lo?ije nego fabrika pa ?e zvuk zbog toga biti lo?iji (jer i ja verujem da bi Mirko sasvim korektno to odradio), nego je zvuk gitare druga?iji zavisno od toga da li se radi o farbi i kojoj vrsti farbe ili se radi o laku i kom laku. Ako prefarbava? gitaru istom vrstom boje kojom je i bila ofarbana, ne bi trebalo da bude razlike u zvuku. Nisam neki stru?njak za vrste farbi i tako to. Mo?e? da okrene? Mirka ili ?ana pa da se posavetuje? sa njima za to ako ti ba? toliko smeta farba na basu
Quote:
Nego, Deki... Eto, moj bass je skroz crn, a posto meni inace slabo ide, nesto se mislim, da ti ga posaljem postom?
|
Kad bude? prolazio kraj po?te ako on ne?e po?alji meni ?askom, ako treba nau?io bi da slapujem i popujem kao dva Flee-ja
Quote:
E jesi navalio za taj Amplitube , meni je on jednostavno lo? hehe. Isprobaj kombinirati simulanalog paket.
|
?to se ti?e Amplitube-a, ?uj stari, ti si ga prvi pomenuo u svom post-u kako ga stavlja?, ako se ne varam
Quote:
Nego ono ?to bi ja pitao Dusana je mijenjanje pickupova?
Na jednog Jacksona bi uvalio seymour duncane ( sad su duncan designed), pa me zanima po?to nikada nisam ?a?kao po elektronici gitare da li je to pametno raditi sam?
|
Ma ?a?kaj sam, ?ta fali...Samo nemoj da gre?kom skrati? ?icu iz magneta jer ti je preduga?ka pa posle ispadne da si preterao pa je sad prekratka ili ne?to sli?no

Ima? po netu vi?e sajtova koji se bave time, pa potra?i ako misli? da ti treba ne?to u ?ta bi gledao dok povezuje?.
Quote:
Hm..probao sam..
Gu?e se, ALI ne na isti na?in kao kada probam sa istim soundom, gdje je preklapanje ravnomjerno jer je i sound isti.
F
U ovom slu?aju sa dva inputa, o kojemu mi pri?amo, povremeno kad da jedan sound ispliva malo.. mo?da je "prirodan" sustain uzrok ?
Ne vjerujem da su to neke prevelike razlike pa da se oba sounda jasno ?uju, ALI o?ito postoje male razlike jer preklapanje nije ravnomjerno kao kod istog sounda.
|
Ako te ne mrzi, dok si jo? u fazonu, probaj da snimi? dva clean fajla kroz dva ulaza pa da obrne? fazu jednom, mo?da ulazi ne rade isto, pa je u tome stvar. Po?e?e da me interesuje, jer zaista, kada jednom u?e u digitalni domen, u Cubase, signal je signal, pa bio plug in na insertu ili na input-u, tako bi trebalo da bude.