View Single Post
Old 24-05-2005, 11:55 AM   #25
milosjeftic
Banned

Quote:
Originally Posted by davormen
Quote:
Originally Posted by milosjeftic
Mada u mikseru ima ( svakom kanalu pojedina?no ) funkcija " Routing " za koju mi nije jasno ?ta radi . ?ini mi se da ne slu?i ni?emu . A bio sam se taman ponadao .
Ne znam na koji tacno routing mislis (pisem po secanju, nemam instaliran Nuendo na net particiji), ali routing kod sendova je jako korisna stvar. Naime, posaljes signal u stereo fx traku (gde je recimo reverb) i routingom biras gde ce ti se taj reverb pojaviti u panorami. Na primer, ako ti je nesto u mono traci i skroz levo u panorami, mozes to poslati na reverb da ti se vrati isto tako skroz levo, tako da je reverb samo iza instrumenta i ne zauzima prostor ostalim stvarima u miksu...
Znam na ?ta misli? . Ni to ne radi ( kako bi trebalo - v.2.2.035 ) . Ovo o ?emu govorim je Insert Dispay Modes - ta?no iznad insert efekata na kanalu ( gornji levi ugao , tri opcije : normal , routing , preset . Ova tre?a je interesantna/funkcioni?e , probaj/te ) . Routing o kome ti govori? je ta?no iznad send efekata . Kada bi obe radile kako treba - to bi bilo sjajno . Mo?da u SX 3 rade ?
milosjeftic is offline   Reply With Quote