View Single Post
Old 24-05-2005, 04:06 AM   #62
idekius
Mason

idekius's Avatar

Puno ti hvala na ovako iscrpnom odgovoru! Sto se tice novih Fendera, ono sto si rekao da sve zavisi od gitare do gitare si n% u pravu, chudno, ali svaka se drugacije chuje... nikada ne bih smeo da je narucim iz kataloga... MusicMan bih 'ladno kupio na net-u, dok 7ender ne bih....

Jos jedno pitanje za tebe... kolaju svakakve price... Da li farbanje gitare moze da promeni zvuk??? Stvarno neznam i ne bih da se upustam u nagadjanja. Moj bass je metalic boje ( debilskog li pitanja ), a ja kod gitare priznajem samo crnu i belu boju. Mislim, zna se kako treba da izgleda gitara

Meni je logicno da farbanje ima uticaja, ali kad cujem radove onog Mirka Tasica iz BG, ne mogu da primetim da tu nesto nije O.K. Cuo sam gitare koje je bojio i O.K. su... Cuo sam gitare koje je pravio i vise mi se svidjaju nego one koje radi B.Radulovic u Kumanovu, a cuo sam i onu gitaru boje meda koju je napravio Dzindzeru iz Chorbe koja lici na PRS, ali nije PRS i na nju sam skroz odvalio... Tu gitaru sam chuo ukljucenu u Digitech procesor sa cevnim preampom, pa iz Digitech-a u kucni stub i po meni je ono stvarno... klasa... Dakle, logicno mi je da, ako se posao odradi kako treba, bojenje nebi smelo da sjebe gitaru, ali nikako da se usudim da prekrechim svoju....

Ufff.... meni (naravno, puno posle zvuka i izrade) puno znaci estetika (znam da je detinjasto, al' sta ces... ). Ma ni u ludilu ne bih svirao bass koji ima pozlatu na chivijama i kobilici... Worwick Jazz Mann mi se recimo bas svidja i lepo mi lezi... odgovara mi... ali one njegove pozlate... bljak!!! Jos malo pa k'o sedef na 'armonici