View Single Post
Old 23-05-2005, 05:28 PM   #28
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by milosjeftic
Quote:
Originally Posted by MD
Quote:
Uzgred , ?ivi instrumenti su jedno , upisan midi ili neki lup su drugo
U ovom slu?aju te ?ak i shva?am donekle . Mislim, ako ne snima? ni?ta ?ivo nego koristi? ve? dinami?ki sredjenje zvukove il elektroniku isklju?ivo.
Ali ja osobno bi se i tu poigrao kompresijom
To i ?inim , ali umereno . Eksperimentisao sam dosta sa kompresorima i volim da radim sa njima . Imam ?itav " arsenal " onih za koje mislim da mogu da poslu?e ( TC , Golden , Sonalksis , Sinus , Compressor x , Trackplug , Timeworks mastering compressor i 2- 3 Multibanda ) . Ali sto je mix " produciraniji " manje mogu ( ?itaj : znam ) da uradim u postu . Kakva su tvoja iskustva ?
Iskustva su: bez kompresije ne ide!
Stavljam ih na bas sve kanale, osim vsti-ja il samplera nekog instrumenta gdje smatram da ne treba kompresija jer su ve? dinami?ki definirani, a i kompresor ih ba? ne boja previ?e...
Bas gitaru, el.gitare,akusticne, vokale, bubanj, sve mi je to nezamislivo bez kompresije..

Po meni dobra upotreba kompresora u miksu mo?e drasti?no pobolj?ati stvari i odvesti sve skupa na jedan vi?i nivo..
Iz mog iskustva barem..

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote