Quote:
Za to ?to ti pri?a? je potrebno da snimam gitare kraj pravog, otpanjenog poja?ala, da bi postojala interakcija, a to ispada kao oksimoron, bar za mene li?no. Ako ve? imam vremena da snimam gitare kraj poja?ala, imam gluvu sobu, imam adekvatno poja?alo, ?ta ?e mi onda uop?te
|
Nikad ne zna? kad ?e? se mo?i dokopati boljeg poja?ala i mikrofona heheh
Quote:
Snimi?u odmah gitare ta?no tako kako mi je potrebno sa poja?ala, taj DI signal mo?e eventualno da poslu?i kao neki backup, ali u principu znam ?ta mi je potrebno odmah, ne treba mi.
|
Tako i ja razmi?ljam, ne?i ni po?eti rad na ne?emu ako nemam u glavi kako bi to trebalo zvu?iti. A kamoli da se nalazim pred super opremom, ne bi bilo reampinga onda hehe
Quote:
By the way, mnogi ni ne smatraju tu "interakciju" ne?im bitnim, vrlo ?esto se gitare snimaju (kada postoje uslovi) tako ?to bend svira a kutije i glave su u odvojenim prostorijama.
|
Da ve?inom se tako i radi.
Quote:
To ne postoji kod ne?ega ?to je samo digitalna emulacija poja?ala, sobe i mikrofona, bio to POD ili Amplitube ili bilo ?ta drugo, tu nema nikakve interakcije. Da ima, mogao bi da se pribli?i? monitoru na kome je otvorena slika amplitube-a i po?ela bi da se javlja mikrofonija
|
Hm ?to se ti?e sustaina.
Ma sjedne? uz audio monitor odfrlji? ga do kraja pa ?e? vidjet interakcije sigurno
Mo?e se srediti i feedback na ve?im distorzijama ali riskira? dobre odnose sa susjedima heheh.
Quote:
Elem jo? jednom, ako snima? u ku?noj varijanti gitaru, isto ti je. Ako snima? kraj ozbiljnog otpanjenog poja?ala, zna?i ono, struja, interference, talasi ovo ono, onda ima smisla govoriti o uticaju poja?ala na ton gitare i odvojiti neki DI signal koji ide pre poja?ala, jer ?e on sam po sebi biti druga?iji od toga da si direktno kroz preamp ubo gitaru u karticu. Ne?e toliko mnogo ali trebalo bi da postoji mala razlika.
Isto je zna?i na input kanal, ili na insert, to je sve digitalija, a to ?to ti govori? je ta?no ali u analognom domenu.
Jel smo se sad skapirali ?
|

[/quote]
Ma jesmo, sad se razumijemo. Ti si ciljao na ku?ni rad iskljucivo i prakti?nost, ja sam sa druge strane ciljao na teoriju reampinga kao takvu i njenu problematiku...
Mogli smo se shvatiti i bez ovolikih postova odma.