View Single Post
Old 22-05-2005, 04:42 PM   #6
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Za to ?to ti pri?a? je potrebno da snimam gitare kraj pravog, otpanjenog poja?ala, da bi postojala interakcija, a to ispada kao oksimoron, bar za mene li?no. Ako ve? imam vremena da snimam gitare kraj poja?ala, imam gluvu sobu, imam adekvatno poja?alo, ?ta ?e mi onda uop?te
Nikad ne zna? kad ?e? se mo?i dokopati boljeg poja?ala i mikrofona heheh

Quote:
Snimi?u odmah gitare ta?no tako kako mi je potrebno sa poja?ala, taj DI signal mo?e eventualno da poslu?i kao neki backup, ali u principu znam ?ta mi je potrebno odmah, ne treba mi.
Tako i ja razmi?ljam, ne?i ni po?eti rad na ne?emu ako nemam u glavi kako bi to trebalo zvu?iti. A kamoli da se nalazim pred super opremom, ne bi bilo reampinga onda hehe

Quote:
By the way, mnogi ni ne smatraju tu "interakciju" ne?im bitnim, vrlo ?esto se gitare snimaju (kada postoje uslovi) tako ?to bend svira a kutije i glave su u odvojenim prostorijama.
Da ve?inom se tako i radi.

Quote:
To ne postoji kod ne?ega ?to je samo digitalna emulacija poja?ala, sobe i mikrofona, bio to POD ili Amplitube ili bilo ?ta drugo, tu nema nikakve interakcije. Da ima, mogao bi da se pribli?i? monitoru na kome je otvorena slika amplitube-a i po?ela bi da se javlja mikrofonija
Hm ?to se ti?e sustaina.
Ma sjedne? uz audio monitor odfrlji? ga do kraja pa ?e? vidjet interakcije sigurno
Mo?e se srediti i feedback na ve?im distorzijama ali riskira? dobre odnose sa susjedima heheh.

Quote:
Elem jo? jednom, ako snima? u ku?noj varijanti gitaru, isto ti je. Ako snima? kraj ozbiljnog otpanjenog poja?ala, zna?i ono, struja, interference, talasi ovo ono, onda ima smisla govoriti o uticaju poja?ala na ton gitare i odvojiti neki DI signal koji ide pre poja?ala, jer ?e on sam po sebi biti druga?iji od toga da si direktno kroz preamp ubo gitaru u karticu. Ne?e toliko mnogo ali trebalo bi da postoji mala razlika.
Isto je zna?i na input kanal, ili na insert, to je sve digitalija, a to ?to ti govori? je ta?no ali u analognom domenu.
Jel smo se sad skapirali ?
[/quote]

Ma jesmo, sad se razumijemo. Ti si ciljao na ku?ni rad iskljucivo i prakti?nost, ja sam sa druge strane ciljao na teoriju reampinga kao takvu i njenu problematiku...

Mogli smo se shvatiti i bez ovolikih postova odma.
MD is offline   Reply With Quote