View Single Post
Old 22-05-2005, 04:21 PM   #5
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Ma opet se ne ku?imo.

Ina?e kako bi radili reamping? Odjeljuju di boxovima signal, a reamping, posebnim boxovima.

Bit je svega da se dobije clean signal koji se pona?a kao onaj pod distrozijom, zna?i da ti vra?a feedback u ?ice, da ima sustain od hi gaina, i da se tako snimi, samo clean.

Ako ti snimi? obi?an clean, koji se pona?a kao obi?an clean i njega provu?e? kroz jaku distorziju to zasigurno ne?e imati ucinak kao prirodno djelovanej iste te distorzije na gitaru.
Zna?, ta interakcija gitare u odnosu na poja?alo jer si blizu, da, to ima veze, ali postavlja se pitanje da li ?e se zaista i koliko ?uti.
Kao drugo, razumem ja tebe jako dobro, ali ja gledam na reamping kao na re?enje za to da se u ku?noj varijanti snime gitare, pa da se posle srede da budu za nijansu bolje odlaskom u neki studio, i ozvu?avanjem poja?ala. Ipak manje vremena ode na to da se uradi reamping, nego da se sedi u studiju i snimaju sve gitare.
Za to ?to ti pri?a? je potrebno da snimam gitare kraj pravog, otpanjenog poja?ala, da bi postojala interakcija, a to ispada kao oksimoron, bar za mene li?no. Ako ve? imam vremena da snimam gitare kraj poja?ala, imam gluvu sobu, imam adekvatno poja?alo, ?ta ?e mi onda uop?te reamping? Snimi?u odmah gitare ta?no tako kako mi je potrebno sa poja?ala, taj DI signal mo?e eventualno da poslu?i kao neki backup, ali u principu znam ?ta mi je potrebno odmah, ne treba mi.
Ako se ta clean gitara snima ku?i kroz neki preamp ili DI, potpuno je svejedno, nema nikakve specijalne interakcije...

By the way, mnogi ni ne smatraju tu "interakciju" ne?im bitnim, vrlo ?esto se gitare snimaju (kada postoje uslovi) tako ?to bend svira a kutije i glave su u odvojenim prostorijama.

Quote:
Da li amplitube, kada se stavi na insert u kanalu, obra?uje direktno clean signal te vra?a feedback u gitaru kao ?to radi kada se stavi u input kanal,, ili jednostavno obra?uje signal koji se prvo zapi?e na HD pa onda ode u amplitube?
To ne postoji kod ne?ega ?to je samo digitalna emulacija poja?ala, sobe i mikrofona, bio to POD ili Amplitube ili bilo ?ta drugo, tu nema nikakve interakcije. Da ima, mogao bi da se pribli?i? monitoru na kome je otvorena slika amplitube-a i po?ela bi da se javlja mikrofonija
Elem jo? jednom, ako snima? u ku?noj varijanti gitaru, isto ti je. Ako snima? kraj ozbiljnog otpanjenog poja?ala, zna?i ono, struja, interference, talasi ovo ono, onda ima smisla govoriti o uticaju poja?ala na ton gitare i odvojiti neki DI signal koji ide pre poja?ala, jer ?e on sam po sebi biti druga?iji od toga da si direktno kroz preamp ubo gitaru u karticu. Ne?e toliko mnogo ali trebalo bi da postoji mala razlika.
Isto je zna?i na input kanal, ili na insert, to je sve digitalija, a to ?to ti govori? je ta?no ali u analognom domenu, i to opet samo pod odre?enim uslovima.
Jel smo se sad skapirali ?
Dushan_S is offline   Reply With Quote