Naterao si me da zavirim u kofer... Za divno chudo, na gitari ne pise model.
I mene je zanimalo koji je to model Charvela, ali zaista to na gitari ne stoji nigde... Charvel me nije nikada zanimao i ovo je prvi put da obratim paznju na njega. Ovaj primerak stvarno lepo radi i iz tog razloga stoji kod mene.
Gitara je vlasnistvo Tomice iz grupe "Kerber", ali ni on nezna kako se gitara precizno "zove". Nju je te vec davne godine odabrao u USA Boza, tadasnji bubnjar "Kerber-a", sadasnji bubnjar grupe "Generacija 5" i poslao je ovamo. Istog lika sada cekam da mi posalje UAD-1, koji je kupio i ceka nekoga ko putuje ovamo, pa da, napokon, dobijem karticu, ali to je vec druga i jaaaakooo tuzna prica...
Ovaj Charvel ima jako definisan zvuk, odlicne clean boje, i mnoooogoooo je dobar u onim mekanim distorzijama sa dilejem na visokim pragovima gde gitara naprosto vrisne... Mnogo je chudno sto Charvel vazi za prilicno "sterilnu" gitaru, a ovaj je izrazito topao... Cak ima dosta slicnosti sa Les Paul zvukom... Ni nalik onome sto se od nje obicno ocekuje...
Takodje bitna stvar zbog koje je volim je to sto ima...kako da kazem... hmm.... "oivicen zvuk". Tu je gde je, nije problem da izadje u matrici i ne smeta drugim instrumentima, ne uplivava u njih i ne stapa se sa njima...
Druga gitara, koju takodje cesto koristim u snimcima (takodje Tomichino vlasnistvo, ojadih coveka

) je, verovao ili ne, Aria. To je Arijina kopija Les Paula iz 1970 i neke godine, stim sto su na njoj Dimarzzio hambakeri. Znam sta se misli o Ariji, ali meni se ova stvarno svidja...
Proverio sam... U pitanju je Charvel 6