View Single Post
Old 18-05-2005, 11:35 AM   #196
milosjeftic
Banned

Quote:
Originally Posted by MilTon
Kakaf bre Kef?! Ovde se prica o masteringu, studijskoj produkciji. Kef je pre svega Hi-Fi kutija. Nemoj da mesamo babe i zabe.
Da li si slusao opremu koja je navedena ? Ako nisi - kako znas bolje od nas koji smo je slusali sta se i kako cuje na njima ?

Da imam mogucnost da slusam snimke u mastering studiju od 1 000 000 evra , slusao bih . Ali j***** , nemam tu mogucnost .

Koristim sta mogu - kad mogu . Zivot nije idealan . Bilo bi lepo kad bi moglo , ali ne moze .

Uporedjivao sam Kef + Gala sa pasivnim Alesisom ( koji vazi za monitorski zvucnik ) . VAZNA NAPOMENA : NISU MOJI NI JEDAN NI DRUGI - VEC OD MOJIH KOLEGA , NEPRISTRASAN SAM I NE HVALIM SE .

Razlika je u tome sto Alesis u odnosu na Kefa reference radikalno ulepsava snimak . Pokazuje stvari koje ne postoje . Neproduciran snimak zvuci producirano . Bas lepi basovi . Divni . Veoma lep monitor . Lep monitor ?!?!?!?!

Naravno , odlican je za tu cenu i moze da posluzi ako se uracunaju sve mane . Cak bi i kupio polovan ako je bas povoljno .

Ako imate pristupa nekoj odgovarajucoj opremi , zasto ne napisete kratko - bar neki komentar ? Bilo bi lepo . Ostavite mene sa mojim zabludama .

P.S.

Jos jednom : testirali smo sistem pre slusanja . Radi optimalno . Svira realno . Svira tacno . Sve jasno izlazi . Ne ulepsava ni najmanje ( pogotovo sa Gala , predhodno pojacalo je malo farbalo ton , ovo ne farba ni malo ) .

Postoji ogromna razlika izmedju Kefa reference i nekih " audiofilskih " kutija ( ispod 1 500/2 000 evra ) .

Da li si testirao neke monitorske zvucnike nize ili srednje klase ? Ja nisam imao srca da to ucinim - jer ih tad nikad ne bih kupio , a trebaju mi dok ne skupim pare za bolje .
milosjeftic is offline   Reply With Quote