O banovanju...
Citam i ne mogu da verujem... Stvarno se svasta desava na forumu i to treba da prestane O D M A H!!!
SRAMOTA!!!
Opste poznata stvar je da nisam bas ljubitelj zameranja, pa cu i ovom prilikom preskociti imena...
Pomenucu samo Anitino ime, jer zelim da zna moje misljenje da joj je mesto upravo ovde, na ovom forumu, sto je vise puta dokazala... Prosli put sam je licno moljakao da se vrati na forum, sada necu. Ne zbog toga sto ne zelim da je vidjam ovde i sto me njen odlazak raduje, vec zbog toga sto mislim da treba da se prekine praksa da se forum napusta zbog svake sitnice i sitne rasprave. Mrzi me vise i da citam takve stvari, a kamo li da se oglasavam po takvim pitanjima... Dakle Anita, GRESIS, ali ne zbog banovanja, rasprava i sl., vec zbog pravljenja dramaticnih situacija od sitnica. Dobro, nije sitnica, ali nije dovoljno dobar i veliki razlog za odlazak sa foruma.
Posle vremena i vremena provedenog ovde (gotovo od formiranja foruma), a zbog cestih aferica na ovom forumu dajem sebi za pravo da predlozim sledece stvari:
1. Da se rasprave, uvrede i omalovazavanje administratora STROGO ZABRANE i sankcionisu. Ako neko ima zamerku na rad nekog admina, moze da se obrati i pozali drugom adminu, a ne da vodi rasprave, kleveta, vredja i sl.
(ne mislim ovde na Tonalina, ceste su rasprave i opaske upucene upravo adminima) Da bi stvari funcionisale kako treba, admini moraju imati AUTORITET i osoba izabrana za admina, mora se postovati. Dakle, primedbe vezane za rad admina iskljucivo drugom adminu.
2. Da se adminima zabrani samovoljno banovanje. Ukoliko se neko nedolicno ponasa ili oglusi o pravila foruma, admini mogu o tome doneti odluku glasanjem na forumu za admine. Glasanje bi trebalo da bude tajno, da nekome ne bi palo na pamet da rezultate glasanja nekome prepricava i raspaljuje vatru. Sto znaci, forum ne sme da zna kako je koji admin glasao ! Ako administratorska vecina odluci da neko treba da se banuje, onda je taj isti banovan i vise o tome nema price.
2\1 Druga varijanta... Da bi se izbegla surova banovanja, admini bi mogli da glasaju o negativnim poenima koje je pojedinac prikupio. Tri negativna poena povlacila bi ban, a svi negativni poeni bi se ponistavali na novu godinu. Broj negativnih poena bi trebao da stoji javno u profilu korisnika.
3. Admini ne bi smeli sebi da dozvole da se prepucavaju na javnom delu foruma jer to "daje krila" mnogima da se u to uplicu, dolivaju ulje na vatru i sl. Cak i ako se neki od admina menjusobno ne slazu, vole, postuju... javni deo foruma ne mora da bude "redovno informisan" o tome. Na taj nacin jedni drugima ruse ugled, a ugled jednog od admina je vezan i za ugled foruma.
Mozda nekome ovi predlozi deluju kao nedemokratski. O.K. ako nekome vredja osecaj slobode sto bi ovo zabranilo i sankcionisalo nedolicne svadje, rasprave i uvrede, onda predlozi jesu nedemokratski, ali bi barem bilo reda...
Ovo sam napisao samo zato sto zelim da se stvari vrate u normalu, da se povrati profesionalnost i pozitivan duh foruma, da se "svadjalice" dovedu u red i njihovo ponasanje sankcionise, a da odgovornost za to ne preuzima samo jedan covek.
Na kraju jedan licni savet svim clanovima: "Ne pletite se u rasprave koje vas se ne tichu! Nije ovo serbiancafe, vec forum koji se bavi audio produkcijom!"
|