Quote:
Originally Posted by puRe
izvini, nisam to video (doduse, i dalje ne vidim gde to u ovom topicu pise)...
|
U ovoj temi pise ovde :
Quote:
Originally Posted by milosjeftic
Skoro sve od toga sto preporucim je isprobano i slusano na sistemu koji retko ko od nas moze sebi priustiti ( ja prvi ) .
|
Znaci ja prvi ne mogu da sebi priustim tako nesto . Ima bar na jos jednom mestu u nekoj drugoj temi , u bar jednoj privatnoj poruci , rekao sam Dusanu pre neki dan ... Nikakva tajna , pripada pevacu jedne legendarne grupe koji je napustio ovaj forum zbog sukoba sa " ekoloskom policijom " kao i mnogi drugi , verovatno ; sto je velika steta - pre svega za pocetnike tj. ljude zbog kojih i postoje svi forumi ( da nema pocetnika forumi bi bili izlisni ) jer sasvim pristojno poznaje dosta toga u vezi sa produkcijom , a i dobro barata sa strucnim izrazima ( za razliku od mene ) .
Quote:
Originally Posted by puRe
Samo mislim da je bolje napisati neko kratko obrazlozenje...skoro je Milton imao jedan post o EQ-ovima gde je sasvim lepo, ukratko obrazlozio sta mu se svidja kog svakog (npr. Prec. EQ zvuci neutralno, ali je koristan za mastering, Pultec zvuci analogno/toplo, itd...)...
|
U pravu si . TC . Native Parametric ima cist , jasan i velik zvuk . Neki bi to nazvali i skupim zvukom . Ne treba ga koristiti preterano ( ovo je bitno ) . Koristim ga u miksu , moze da posluzi i za mastering . Odlicna je stvar sto je streo . TC Native Bundle zvuci bolje od drugih efekata/paketa efekata na zvucnicima hi - end klase ( po misljenju nas trojice ) .
Curve Eq ima malo analognog smeka ( mnogo manje od Hidratone , slazem se , nisam ni tvrdio suprotno ) , ne trosi previse CPU . Bilo bi logicno da se koristi u masteringu ali se ( bar meni licno ) ne uklapa . Sa ovo malo iskustva koje sam stekao u radu sa njim koristio bih ga za neki detalj u miksu , tek ponegde .
Boja Eq me asocira na neke starije jazz snimke . Verovatno da je to glavni ( da ne kazem jedini ) razlog sto mi se dopao . * Harmony sam ostavio samo zato sto ga je Max preporucio , inace mi se ne svidja . Zuci mi vrlo neprirodno . Ali cu ga pazljivije ispitati . Mozda pase za nesto drugo ? **
@ Max , kod Hidratone mi nesto smeta . Ne mogu da cujem tacno sta ( na svom sistemu ) . Kad budem u prilici to da uradim/cujem , napisacu ( ako nisam cuo pogresno , ili mi se ucinilo da cujem nesto sto mi se ne svidja , sto je sasvim moguce ) . Da li je po tvom misljenju sve 100 % OK ? Da li si ga pazljivo slusao ? Na cemu ?
Mozda gresim sto se oslanjam na intuiciju . Uglavnom me ne laze . Navika koju sam stekao kao kompozitor . Stedi vreme .
Sto se tice Georgijeva , kada sam isprobavao Hidratone boja me je asocirala na " Lagala si me " ( tako se zove ? ) . Posle sam slusao ( informativno ) - stvarno lici . Rekao bih pogotovo bas/boja basa . Zvuci masno i nekako " zaobljeno " , meko . Vec sam napisao da ne koristim neke strucne izraze , tako da se nadam da si me razumeo . Cim taj Hidratone toliko hvale , sigurno je dovoljno dobar ( logicno ) . Tako da cu ga pazljivo preslusati kad budem imao prilike i vremena ( kad ga c.... sigurno ) . Za sad samo par ( subjektivnih ) *** utisaka .