View Single Post
Old 14-05-2005, 01:54 AM   #19
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

DFH je mnooogo glomazniji od bilo kojih navedenih bubnjeva. Za razliku od njih u istom momentu je aktivno (slagacu tacnu cifru) devet izvora zvuka (po semplu) u 15 layera. Sta to znaci? Pa recimo, snimas kick na zivom bubnju, i on je, normalno, ozvucen, ali ga takodje snima i mic sa toma i overhead i floor i hi hat... Sve zajedno daje sliku kicka u slici. E kod DFH je to isto koncipirano i umesto da vuce jedan sample u 5 layer-a, on za taj jedan vuce 9 i to u 15 layer-a i to 24 bita, 44,1. Bas sam veceras opet koristio DFH u drugoj pesmi i utisak je sledeci. Kick je odlican, dobosi su mi bili neprimereni zanru (pop-rock), vise su "ubijacki", Hi hat, takodje. Tomovi odlicni, ride odlican, cinele tvrde. Perkusije fantasticne, ali sve ti to ne radi u normalnoj upotrebi ako nemas minimum 2 gb (a pozeljno i vise). Storm drum ima jako lepe dobose i cinele. Ima i par lepih kickova, ali je to za malo mekse stvari. Batery uglavnom izbegavam, Artist drums nisu losi, ali su farbani, a BFD sam zauvek zaboravio. U RMX-u se moze cak naci i par dobrih elemenata za live sound, ali ga uglavnom koristim kao elektro varijantu i naravno, kao kontroler za backbeat i retrofunk.
Oggy is offline   Reply With Quote