Quote:
Da sam se ja pitao, ne bi bilo dobro, posto sam bio zesce besan, ali to opet govori u prilog onome sto sam u prvoj poruci napisao. Ima ljudi koji prave, a ima ljudi koji smiruju konflikte. Anita spada u ovu drugu grupu, ali ne moze se bas vecno trpeti da te bilo ko ko dodje na forum gazi i maltretira. Svi mi imamo stvaran zivot u kome moramo da ispostujemo rokove, da zavrsimo poslove, da peremo sudove... Ovde nismo da bi nas neko vredjao ili podvrgivao ruglu, vec da bismo bili u kontaktu sa ljudima koji se bave slicnim poslom, razmenjivali iskustva, unapredili jedni druge, pa cak i dobro se zezali. Ovde je poceo trend da se pojavi bilo ko i odmah "napuca" nekog i onda onda ostali provedu dobar deo vremena pravdajuci njegove gluposti i neprimerno ponasanje "neprilagodjenoscu".
|
Ne znam za?to sam citirao ba? ovaj deo tvog posta , al ajd. Nisam ba? me?u starijim ?lanovima, ali kao i obi?no mojih 50 centa.
Zar nije moderatorski posao sam po sebi pandurski posao? To je obi?no neko ko se ne uvla?i emotivno u bilo kakve rasprave. Ako sam primeti neku neipravnost ili mu se neko po?ali, on bez mnogo emocija re?i stvar. Objasni ?lanu kako ne mo?e i za?to ne mo?e, ako ovaj ne slu?a crveni karton i gotovo, nema tu rasprave i filozofije. Nema to smisla tako li?no shvatati. Ako ste obi?li neke druge forume koji imaju ekipu koja se zna i dobro funkcioni?e, obi?no je obrnuto. Novajlije su fine i mirne jer moderatori beskompromisno ?tite interese ?lanova koji su deo komjunitija. Ako se neko nov uklopi, super, ali umeju biti jako, ali JAKO grubi prema "novajlijama", dok su nasuprot tome ovde novajlije obi?no najkura?niji da ulaze u ne mnogo smislene rasprave. Mislim da tu ne?to ne valja. Ja pretpostavljam da je bitno da se pove?a ?lanstvo i da ovde dolaze novi ljudi, ali mislim da ne treba podilaziti nikome ko se pojavi kao nov. TJ, ljudi ovde treba da se sami trude da budu pristojni i ljubazni da bi ostali ovde i mogli da dobiju pomo? i savet od ostalih ?lanova, uostalom, naravno da ?u se ja ili bilo ko drugi vi?e potruditi oko nekoga koga stalno sre?em ovde na forumu nego oko nekoga ko ima par post-ova.
Kao drugo, Ognjene, mo?da i ti previ?e o?ekuje? od ljudi kao pojedinaca, ne mo?e se stvoriti idealno dru?tvo, pa ni na internetu, mora da postoji jasan i vrlo o?tar zakon oko nekih stvari. Ako je neko forumski pandur, tj moderator, ne treba da shvata emotivno taj posao, i da li?no i emotivno reaguje. Ti si tako?e imao prilika da svira? na mnogo mesta pred mnogo ljudi: Zamisli da si prekidao svirku ili napu?tao bend zato ?to ti jedan od sto ljudi u klubu u kom svirate dobacuje? Ako te ne ugro?ava ignori?e? budalu ili ka?e? gazdi kluba da reguli?e stvar, pa se svira dalje. Tako isto i ovde, mislim da se preterano emotivno reaguje.
Jednostavno, mo?da oni koji su na vrhu strukture moderatora treba da budu malo o?triji. Na nakim jako masovnim a tako?e i jako slobodnim forumima kao recimo prosoundweb ljudi lete sa foruma samo tako, a ne daj bo?e da neko ko je do?ao sa strane ne?to krene da pametuje, ja nigde gora (da izvinete) punjenja govnima "pametnih" likova koji su banuli na forum od strane regularnih ?lanova koji se me?usobno znaju nisam pro?itao ni video nego tamo. Tj, morali bi malo da se dr?imo zajedno, i mislim glupo je i da sada Anita na neki na?in ka?njava sve nas svojim odsustvom zato ?to neko tamo ne ume da komunicira na civilizovan na?in.