View Single Post
Old 07-05-2005, 06:10 PM   #14
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
ne razumin.
a oli se ne moze bojat i vst instrument. iskjucu se njegovi efekti a koristu plugsi? neznan u cemu je razlika?
Ma nema razlike. Ti naravno na njegovom audio kanalu u cubase mixeru mozes koristiti plug-inse, mozes da ga bacis na bus koji god zelis i izbacis na pulsarov mixer gde ti je volja...

Ti verovatno tako i radis...

Samo, meni je ovako... hmmm... navika, cpu & memorija, lakse mi je za recimo fade out npr. za neko celo ili synth, eventualna seckanja, promene gain-a itd.

Jednostavno stvar navike..., a i CPU cuvam za Waves IR1, Sir itd.

Sinoc sam bas pricao Janu (Puretu) telefonom kako cesto koristim SIR za impulse stvari koje jesu diskutabilne, ali se meni svidjaju. Npr. impuls Neuman-a U87AI na 15 cm, impuls bass pojacala, impuls analognog Studer-a ponegde...

E sad... Kada bih recimo drzao stalno aktivan Stylus RMX, Korg Legacy, Mini Moog, Elektrik Piano, Storm Drums + razne efekte (impulsi, po neka waves stvarcica itd.) tesko da bi Barthon 2500+ sve to mogao da gura real time, pa makar i latenciju digao na 23 ms.

Ovako, veliki VST-i idu u wav i zdravo djaci.

Tu je i psihicki momenat sto midi traku ne smatram gotovom sve dok je ne vidim kao wav traku