View Single Post
Old 02-05-2005, 09:56 PM   #30
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Mala konfrontacija sa Dusanom. Pevanje i sviranje ne bi trebalo razdvajati jer je jedno uslovljeno drugim. Koliko god da je instrument lakse kontrolisati, toliko je ispevana fraza ideal za instrumentalnu. Mi latentno instrumentom pokusavamo da se priblizimo vokalnom fraziranju (osim ako ne sviram o nacinom koji je tehnicki osoben samo za taj instrument, na primer, arpegio).
Takodje svi instrumentalisti pevaju "u sebi" i samo je pitanje malo vezbe da to i "materijalizuju".
O radu, na mail 8)
Ma kakva konfrontacija, dapa?e sla?em se sa tobom skroz, ali mislim da ti pri?a? uop?teno, upore?uju?i te dve stvari, i pri?aju?i o tome kako bi trebalo da bude, to je ok. Ja sam mislio na onu psiholo?ku boljku koju imaju ?esto instrumentalisti koji nekako nikada ne postanu toliko opu?teni sa svojim glasom koliko sa mati?nim instrumentom, i imaju te?ko?u da prihvate ograni?enja koja im zadaje svoj glas, jer fakat, svaki muzikalan ?ovek mo?e da postigne visoka dostignu?a na instrumentu, ali glas ipak ?esto i jeste stvar toga da se neko rodi sa adekvatnim organom. Znam mnogo prili?no slavnih instrumentalista, koji su pri?ali na temu svoje frustriranosti time ?to ne mogu da se slu?e glasom isto kao i svojim glavnim instrumentom.
Dushan_S is offline   Reply With Quote