View Single Post
Old 01-05-2005, 01:54 AM   #5
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shady
Da on je rekao da ono sto uradim, i ?to ?e se ?uti na cd-u... navodno, ne?e se isto to ?uti i na traci.
Ma budala, Djole
Salim se...

Pazi, normalna stvar je da CD i traka ne sviraju isto, ali tu je mnogo manja razlika nego u slucaju CD - TV prenos, TV - Radio prenos. Po tome ispada da bi trebalo raditi minimum 5 mixeva\masteringa.

Znam da pojedini izvodjaci svoj zvuk baziraju na osnovu TV prenosa (npr. zana). Nema tu onih velikih zvukova, velike stereo slike itd... Bitna im je mono kompatibilnost i srednji tonovi. Isto tako ne kazu ljudi bezveze da Pink Floyd ne treba slusati na losoj opremi. Stvarno je tako... Medjutim, to za mastering za kasetu stvarno prvi put chujem... Ne kazem da je nemoguce, ali meni tako nesto niko i nikada nije pomenuo, niti sam nesto slicno nasao negde u literaturi...

@Dusan_S mali off topic... Dusane, sta mislis o Charvel gitarama. Ja upravo Charvel-a koristim za snimanje. U pitanju je matori charvel, kraj osamdesetih, ili sam pocetak devedesetih, made in USA. On je vlasnistvo mog prijatelja, ali stoji ovde, jer ovde radimo. Ja sam Charvela gledao sa nepoverenjem dok ga nisam probao... Narocito je dobar na visokim poljima...