View Single Post
Old 29-04-2005, 07:12 PM   #21
MilTon
Member

Max, kad sam rekao komplikovan, mislio sam na sledece: nemam potpuni uvid u to sta Pultec radi. Jednostavno, nisam navikao na takvu vrstu EQ. Kod vecine, lepo nacrtas, vidis sta se desava... U principu, sta god da Pultec uradi - dobro uradi. Potpuno se slazemo, vrlo je muzikalan, na to sam i mislio kad sam rekao analogni filing i toplo. Tesko je recima objasniti neke stvari iz audio domena.
Precision EQ sam koristio bas mnogo za mastering, ali ima po meni jednu veliku manu. Posto se ja trudim da veliki deo masteringa uradim u real time, miks mi je najcesce poprilicno nabudzen sto se tice frekventne slike i RMS-a (na masteru su mi uvek PSY Q i Optimaster, neki moj sistem rada). Posle toga kada hocu malo da uposlim Precision EQ, imam klipovanje. Dakle, ne svidja mi se sto nema bar neki saturation, limiter ili vec kako drugi imaju. To znaci da prvo moram da snizavam nivo snimka za onoliko koliko mi Precision EQ ide preko 0, pa da na kraju postavim Sony Inflator ili Precision Limiter, sa dodavanjem gain-a, za otprilike onoliko koliko sam ga skinuo pre Precision EQ. Sa rezultatom nisam bas uvek odusevljen. Hydratone ima svoj saturator, limiter, jebem li ga sta je i mogu da ga stavim na gotov mix, bez stisavanja (ukoliko ne koristim neke drasticne vrednosti). A o zvuku da ne govorim. Kada postavis Precision EQ i Hydratone na iste vrednosti, ovaj drugi zvuci mnogo vece i muzikalnije i analognije i ... bolje brate. od Precision EQ.
Sto bih slao Wav-ove kad svi lepo mogu da skinu full-functional demo (beep na svakih x sekundi) i uvere se, ili ne, u sve ovo sto pricam.
Sonalksis... pretpostavljam da je dobar, ne koristim ga nesto, jednostavno, pored svih ovih koje sam opisao, jednostavno mi nije potreban. Ma, vrlo cesto ukljucim i obican Pulsarov EQ u 2448 mikseru, cak nekad koristim i Nuendov EQ. Sve moze...
MilTon is offline   Reply With Quote