View Single Post
Old 25-04-2005, 09:02 PM   #48
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Quote:
Gianfrancov mix se mi cini fino "nabudzen", ja ovde nisam koristio Multi Band compressor, osetna je razlika, vece su mogucnosti manipulacije sa celokupnom slikom.... ali na drugu stranu, opet po mom ukusu, dosta je "ispeglan". Na strofi i ne toliko koliko na refrenu.. Svidja mi se sto si se poigrao i sa EQ, ili je to sve samo compressor?? U svakom slucaju cool... Cool
E,hvala Color.Verovao ili ne ,ti si prvi koji je prokomentarisao moj master Ne samo na forumu,nego zadnja 2-3 dana nisam imao kompetentne goste ni u kuci.Tako da mi znaci ovo,iako sam i sam zadovoljan svojim radom.

Sto se tvog mastera tice:
Cujem da si manje koristio multi-band od mene tj. kako ti kazes da ga uopste nisi koristio... i to mi fali... ostalo mi je sve dobro

Da ,klasika EQ pa Multi-band... Nisam nikada radio samo sa kompresorom,tj. da njega ujedno koristim i kao eq,mada mi se cini da neki i tako rade... Sve u svemu ,mislim da je bolje EQ+MBComp,nego samo MBComp.

Eone, kada sam prvi put slusao danas,cuo sam da se snimak malo gusi i da ima previse basa...mozda i malo prekompresovano... slican efekat kao kada se na ceo mix stavi obican (1-band) kompresor.

Ako imas losiji monitoring,mozda to ne mozes ni da cujes...
(i meni su sada umornije usi,pa ne cujem u tolikoj meri kao prvi put kada sam cuo (pre 5 sati))

I cuje se neko pucketanje... kako se to stvorilo?
Gianfranco is offline   Reply With Quote