View Single Post
Old 25-04-2005, 05:44 PM   #47
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
Eon: Evo i ja sam svoj poslao, malo sam uradio sa manjim RMS-om nego Color iako mi se vise svidja sa jacim RMS-om ali ne bi bilo svrhe stavljati slicne master-e.
Ima logike u tome sto pricas...mislim s tim jacim RMSom.. Kod ovog tipa muzike mi nebi smetalo cak malo (ali stvarno mini mini malo) i da bude izoblicenja na basovima (kicku)...na cinelama ne. Onako fino, kao da lagano "prebudzis" snimak na magnetofonskoj traci...

Quote:
Eon: @Color
Svidja mi se bass koji si dobio iako mi je malo srednjih previse oko 1khz ili mi se cini.
Oko 1 Khz verovatno tesko, jer tu nisam nista radio...bice da su malo vise frekvencije u pitanju Moguce je, nisam stedeo na visokima. Volim tako "otvorenije" mixeve... Da, da, to je to, sve je stvar ukusa.. Poslusao sam tvoj master, ako me usi nevaraju, frekvencijski mnogo nisi menjao sliku (ili uopste) ? Eventualno LowCut... Licno (po mom ukusu) mi fale visoki! Eto, sta ti je ukus! Sad mi se jedu sampite!

Gianfrancov mix se mi cini fino "nabudzen", ja ovde nisam koristio Multi Band compressor, osetna je razlika, vece su mogucnosti manipulacije sa celokupnom slikom.... ali na drugu stranu, opet po mom ukusu, dosta je "ispeglan". Na strofi i ne toliko koliko na refrenu.. Svidja mi se sto si se poigrao i sa EQ, ili je to sve samo compressor?? U svakom slucaju cool... 8)

p.s. Savet za one koji jos nisu a hteli bi! Nemojte slusati ostale mastere dok neuradite svoj... Tek nakon zavrsenog svog, pustite i uporedite sa ostalima. Jednostavno iz razloga sto veliki spektar mogucnosti nepostoji da se uradi ovaj master i sto ce vas neciji master mozda usmeriti drugacije nego sto biste ga vi sami uradili..
Color is offline   Reply With Quote