View Single Post
Old 24-04-2005, 03:34 AM   #36
acaradio
Member

acaradio's Avatar

Zovem se Aleksandar i imam 31 godinu (zar vec, majku mu ? ). Moja prica pocinje sa 12 godina kada sam otkrio Beatlese i kada mi se zivot okrenuo naopacke ("glupa muzika nam upropasti dete" - rece moj matori)...dok je moje drustvo otkidalo na Madonnu i Duran Duran, ja sam se zaludjivao npr. rock-operom Tommy grupe The Who....i svi su se pitali sta mi je.....do 17. godine sam samo pratio i sakupljao muziku, a tada u moj zivot ulaze (nekako u isto vreme) gitara i neki Casio 4-oktavni synth. Skidao pesme do besvesti, na sve strane jurio nazive raznih akor(a)da koje sam otkrivao (F# 7/11/13 dim +5 xyz ) , poceo da smisljam svoje prve kompozicije (uglavnom instrumentale, jer ni dan danas ne umem da pisem textove). Svirao i pevao po lokalnim bendovima. Isprobavao sve instrumente koje su mi uvaljivali.

1993. poceo da prodajem dusu radio-stanicama....promenio ih mnogo, od drzavnih do lokalnih. Tako je i danas (jedino sto sam sada stalno zaposlen). Muzicki i tehnicki urednik i realizator na programu jednog lokalnog radija, povremeno voditelj (ali izbegavam)...glas koristim za jinglove, spice i reklame, koje uglavnom radim u svom kucnom studiju.
Dnevnu sobu u svom stanu sam pretvorio u studio: midi-klavijature, gitara, git.pojacalo, komp, mikrofon, mikseta i jos gomila gluposti.
I dalje komponujem...uglavnom "kratku namensku formu" za spice i jinglove....ima i nesto kompletnih pesama...."posluzim" se poezijom starih engleskih pesnika i na nju nabacujem muziku...Okupio sam nekoliko ortaka i ponovo se zaludjujem oko pravljenja benda.
Hocu li se ikad opametiti ???