Cinjenica je da M1, a pogotovu DX7, imaju znatno kvalitetnije dirke nego X5-D... Kad to mogu da primetim ja koji nisam klavijaturista... Upravo zbog dirki se te klavijature i koriste u pojedinim studijima. To sto M1 mozes da vidis u Abbey Road (a ima ga i tamo) nikako ne znaci da koriste i njegove boje. Ja nisam bas odusevljen (daleko od toga) bojama sa X-5 D, ali su znatno, znatno, znaaaaatnooooo su naprednije od boja sa M1.
Dakle, ako ces da klavijaturu koristis kao midi kontroler, bolje M1, a ako ces sa tom klavijaturom na svirke... nema price.... onda X-5... Sa bojama X-5 za svirku i danas itekako vrsi posao... Mali, sto znaci lakse se seca, pristojne boje za zivi nastup (ako radis kafice, tesko da ces da dobijes neznam ni ja sta neznam kakvom klavijaturom tog tipa kada istu ukljucis u razglas npr. Yamaha EMX 2000 i 15" kutije bez bas binova.)..
Jos bolje resenje ti je po meni X-3. Jeste nesto veci, ali ima sve boje koje ima i X-5 (nije sigurno, ali mislim da bese tako), a znatno je skuplje uradjen nego X-5. Kod X-3 su i dirke kvalitetnije odradjene nego na X-5.
Sto se tice dirki, ona Yamaha DX-7 je stvarno mrcina!!! Cak nema ni gumice, vec neke metalne mehanizme za koje stvarno trebas da budes maher da bi ih sjebao...
|