Thread: VIRUS TI
View Single Post
Old 22-04-2005, 07:34 PM   #7
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by goasia
a za basove sam narucio Mam mb33MkII , iako nisam siguran dal sam dobro postupio , najvise mi igraju uloge TB emulatori i to sa 18db filterom i jednim oscilatorom, to mu daje taj karakteristican zvuk , navodno je Doefper ms 404 bolji al nisam jos nasao nacina kako da kupujem preko ebay-a ...
nisam siguran ali mislim da MAM ima 24dB filter. ima jedan site sa side-by-side usporedbom svih TB klonova. od postojecih najbolje mi zvuci Syntechno TeeBee III, ali pojavila su se dva nova koji koriste identicne komponente kao original , sa saturacijom i 18dB filterom. Mozda bi te to zanimalo, svi se slazu da su nablizi TB303 od svega do sada. jedan je na www.acidlab.de , mozes ga cuti ovdje:

http://www.acidlab.de/Sound/

a drugi se zove XoxBox, . Meni je XoxBox najbolji i razmisljao sam da ga narucim - naime dolazi u kitu, kao PCB, i mora ti ga neko zalemiti, ali je jeftin... a ja imam susjeda koji je 'freak' za te stvari. inace, ovi momci su naravili uspoerdni test da ljudi pogadjau koji je pravi TB, pa imas glasanje.. interesatno.

http://www.ladyada.net/make/x0xb0x/samples.html

Quote:
Originally Posted by goasia
... a sve sto mogu ide bez snimanja audio wavova , svaka digitalizacija , konverzija formata ili slicno po mom iskustvu ide na stetu zvuka
dobra konverzija, sa dobrim clock-om, i snimanje preko (skupljeg) prepojacala prilicno pomaze. takdjer ako ispucas pojedine kanale negdje u studiju preko dobrog analognog pulta za miks isto pomaze. nadalje, posebno za 'cvrscu' glazbu, bilo techno ili rock, masterirati na magnetofonsku traku , prije povrata natrag u AD konverter pomaze JAKO puno.

neki dan sam slusao svoje snimke (jeftini analogni pult plus REVOX stereo master) iz 1990, i shvatio poraznu cinjenicu - da danas, uz svu tu tehnologiju koja nam se nudi - nemogu dobiti taj sound, tu muzikalnost i 'poljepljenost' snimka, ni da dubim na trepavicama. doslo mi da bacim i pc, i nuendo i RME sve u mat..

clusterchord is offline   Reply With Quote