Thread: KORG M1
View Single Post
Old 21-04-2005, 10:17 PM   #34
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

[quote="bumbarEeeee bas mi je drago sto si to napisao, toliko za one koji dizu u nebesa ta dva prevazidjena dinosaurusa M1 i DX7.
Sretna nova 2005g! [/quote]
Aman ljudi!!!!!!!
Pa sta znaci, ako je neko kupio mini moog, ili arp, ili oberheim, da pravi muzej ili ima pare na bacanje. Dobro , nisu DX7 ili M1, analogne sprave ,ali na njih udariti....? Pogledajte malo spiskove opreme nekog ozbiljnog midi studija u svetu ili set nekog klavijturiste. Dobro na stage-u ih uglavnom necete precesto vidjati , dosli tritoni , fantomi, motifi,nord leadovi, ali ove dve sprave su ostavile takav trag u muzici da me boli kad tako pisete o njima.
Tvrdim da i dan danas nije napravljena klavijatura( made in Japan) koja tako dobro 'izlazi' i lezi pod rukom( ne mislim na kvalitet dirki- vec na subjektivni osecaj ) kao DX7. Sad, da me ne shvatite pogresno, treba ici napred, uzimati nove sprave, ali ....... Svaka nova sprava ima farbe koje se zovu npr DX Ep, ili FM Rhodes, ili M1 piano .....i naravno na njima ove boje 'samo ' lice na prave. Zato, Altek, nek je sa srecom, malo si vise platio, ali to treba imati u kolekciji!
OFF is offline   Reply With Quote