Thread: VIRUS TI
View Single Post
Old 19-04-2005, 05:26 AM   #13
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by goasia
Nego uzgred jedno pitanje za Clusterchorda :
vidim koristis dosta hardvera kako izlazis na kraj sa midi latencijom ,odnosno sa varijabilnom latencijom , sto je nazalost karakteristika usb midi interfejsa?
ja recimo da muku mucim sa tim stvarima ,mixeve snimam kao kombinaciju hd audio wavova i live midi trackova , konstantne latencije resavam sa midi pluginom quantizer iz cubase , a zbog varijabinih sam morao nabaviti Midex 8 , i sad su u domenu do jedne milisekunde ,dok su kod midimana bile i do 6-7 milisekundi.mislim sve sam ustelovao na racunaru od biosa ,pa preko widows settingsa , do cubaseovog ignore port filtera ... mdiman je varirao , midex je zasad stbilan ... kako je kod tebe?
pa MIDEX3 mi je OK, imao je problema sa ranim driverima. Takodjer moras sa ignoreportom 'otvoriti' prave portove. oni 'emulated' se svi moraju disable-ati. takodjer windows midi isto neradi za input. samo 'directmusic' input port. jos koristim na digiface dva porta. isto dobro rade.

zadovoljan sam. dosta ovisi kakav ima synth midi interface. recimo kad gonis brzu sekvencu na deep bass nine - taj ubija. nista njemu ne fali. Sto se tice audija - 4/4 nogu kad nadjem dobru, s nekim layerom i sl.obicno pretvorim u Wav i jednostavno je slozim po gridu na cetvrtinke. to i jake dobe od hihat-a su jedino vazne da su tocne u sample . za basseve i sl. midi tocnost unutar 1ms je prihvatljiva - opet kazem , ako nije sam sint 'spor' u prihvacanju podataka. neki jesu . npr. motif rack ili mks70.

bas se spremam uzeti midex8. fali mi portova strasno..

clusterchord is offline   Reply With Quote