Meni je JP8000/8080 uvijek malo 'mirisao' na ROMpler. nesto u tim visokim me podsjeca na sve ove 'tanke' XV-ove. Inace, osim za neke soundove ION, Nord Lead 3 mi je relativno najblizi pravoj analogiji - makar ima digitalni prizvuk, ali ima nesto vrlo 'muzikalno' u njemu.
Jos sam imao jp8080 kada sam nabavio xv 5080 i ,posto su rolandovi kontroleri kompatibilni (mislim tu na midi message ) ,preko Jp a sam slao midi podatke o modulaciji prema xv , i desavalo se da ne znam koji svira , jednog trenutka mi se xv cak ucinio nekako prodornijim od jp!!! , za padove ga nisam koristio jer u zanru koji radim , recimo da nema potrebe za padovima... naprimer sweep zvukovi najbolje pokazuju moc filtera odredjene sprave , tu jp nije polozio ispit , Korgov analog modeling, mislim tu na Prophecy i Z1 su ga ubijali u poljmu , a ms2000 nisam imao prilike da probam.
Nego uzgred jedno pitanje za Clusterchorda :
vidim koristis dosta hardvera kako izlazis na kraj sa midi latencijom ,odnosno sa varijabilnom latencijom , sto je nazalost karakteristika usb midi interfejsa?
ja recimo da muku mucim sa tim stvarima ,mixeve snimam kao kombinaciju hd audio wavova i live midi trackova , konstantne latencije resavam sa midi pluginom quantizer iz cubase , a zbog varijabinih sam morao nabaviti Midex 8 , i sad su u domenu do jedne milisekunde ,dok su kod midimana bile i do 6-7 milisekundi.mislim sve sam ustelovao na racunaru od biosa ,pa preko widows settingsa , do cubaseovog ignore port filtera ... mdiman je varirao , midex je zasad stbilan ... kako je kod tebe?
|