Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Quote:
Originally Posted by Zid
Bravo Anita...meni je ovo odlicno...
Naime,ja sam tanak kad je teorija pjevanja u pitanju...npr.nekad pjevam neki interval i on se odlicno slozi sa osnovnim glasom ali ja neznam sta pjevam i naravno neznam to raspisati..osim terce..nju prepoznajem uvijek i mogu je pjevati i kad ne cujem osnovni glas.
Ima li negdje neki tut.o intervalima i kako raspisati npr.gornju tercu..?
:oops:
|
Mojih 50cents: Zavisi i ?ta ho?e?, ako ?eli? pore?ati pozadinske vokale, onda ne mo?e? prosto re?ati vokale po tercama, nego mora? ispratiti harmonije glasovima, tj. definisati prvi drugi i tre?i glas.
?esto je slu?aj da sa nekim melodijama pevanja i ne mo?e? da otpeva? tercu a da zvu?i dobro, jer glavna linija pevanja delom recimo prolazi kroz tre?i glas, pa bi u stvari morao da peva? ?as tercu, a ?as kvartu da bi se slo?io sa harmonijom. 
|
Jasno mi je da se terca nemoze pjevati uvijek i da se ne slaze sa osnovnim glasom kod nekih melodija..i nije sad da se trudim da pod svaku cijenu tu uvalim tercu...Jednostavno me kod nekih melodija vuce na neki drugi glas koji se slaze sa osnovnim...Sta to,u najcescim slucajevima,beckovi pjevaju?