Quote:
Originally Posted by SandRob
da. diviner je strucnjak za konpjutere. 8)
|
Pretpostavljam da je ovo sarkazam...ako jeste, prihvatam ga kao dobronamjeran komentar. Niko od nas nije strucnjak...ili zna vise ili zna manje. Tu smo da stvari uravnotezimo i jedni drugima pomognemo. Alen je dosada u studiju radio bez problema, a radice i od sutra (problemi se rjesavaju onda kada iskrsnu...ne mogu prije). Ili po onoj narodnoj "Ko radi taj i grijesi".
Quote:
Originally Posted by SandRob
ono sto ja ko korisnik mogu potvrdit da pulsar ima stabilan software. nema sanse da se srusi, ali kod odabira hardwarea treba bit oprezan. nekad je bio problematican via chipset, a sad, evo cujen i ovaj kontroler... prije nego se slaze daw sa cw karticom (i inace) treba se malo informirat.
|
Tako je...Taj racunar je radjen prije vise od godinu dana, a nedostatak audio hardvera (pulsar2) za pravilno i kompletno testiranje je bio i vise nego nedostatak (sada to vec nije problem). DAW bi trebao da cini kompletan setup, zajedno sa audio kartom, medjutim i na moju zalost, niko od nas nema novca za uzeti sve odjednom (cak i jedan ozbiljan studio poput ovog u kom Alen radi je pulsar uzeo poslije pola godine...sta drugo reci). Kao sto rekoh, cijela zabuna proistice iz toga sto je do sada sve sljakalo bez prijavljenih problema (uostalom Alen je vec snimao veoma kompleksne projekte sa po vise audio trekova istovremeno...npr usnimavanje bubnja). Luna2 je radila perfektno u svim slucajevima (licno je probao kod sebe).
Zanimljivo je da taj isti kontroler odlicno radi u jednom drugom zahtjevnom tasku: PCI satelitska kartica kada grebuje video materijal dosta opterecuje PCI. Medjutim, licno sam mogao grebovati bez ijednog ispustenog frejma, neki od digitalnih kanala, dok sam istovremeno igrao dosta zahtjevne igre (npr. colin mcrae). Stvar je dosta simptomaticna!
Problem se lako moze rjesiti prosto kupovinom nekog PCI SATA kontrolera.