View Single Post
Old 15-04-2005, 12:18 AM   #14
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Ja sam vec na par mjesta spominjao da je SIL3112 kontroler problematican kada je u pitanju DAW:

http://www.rumski.com/forum/viewtopic.php?p=34195#34195
http://www.rumski.com/forum/viewtopi...r=asc&start=15

Quote:
Originally Posted by diviner
Za pocetak ispisi konfiguraciju: ploca, proc, mem, sata diskovi ? Moguce je da imas problema sa PCI overloadom SATA kontrolera ukoliko se radi o SIL3112.
Quote:
Originally Posted by diviner
Ne podrzava, i generalno uopste lose radi kada je DAW okruzenje u pitanju...Nedavno sam imao gomilu problema oko RAID-a na tom kontroleru, jer je u kombinaciji sa AN7 i NF7-S plocom, i EMU karticom pravio velike probleme u radu (nije bilo moguce snimanje, ali uopste). Zanimljivo je sto CreamWare karte rade odlicno (Luna2, Pulsar2).

PCI SATA kontrolere nisam imao prilike da podrobnije probam, tako da ti ne mogu mnogo pomoci oko izbora...Gledaj ako mozes da se prebacis na platformu koja ima kontroler integrisan u SouthBridge maticne ploce (nForce3 platformu jos nisam probao sa RAID0).

Nazalost, tu informaciju nisam imao kada sam radio masinu o kojoj Alen govori! Moja greska i ja je priznajem (bit ce otklonjena u rekordnom roku najvjerovatnije zamjenom ploce).

Najveca zabuna proistice iz toga sto sam Alena minimum tri puta pitao kako se masina ponasa u svakodnevnom DAW okruzenju u studiju (naravno, nista ne prebacujem Alenu, vec samo lociram uzrok zabune...odgovornost je potpuno moja), u kome inace radi, svaki put mi je odgovarao odlicno (cak stavise zadnji put kada sam ga pitao da li ima bilo kakvih problema sa snimanjem, odgovorio mi je da upravo snima 7 traka istovremeno). Ocigledno je da sa samim snimanjem wav-ova pulsar nema velikih teskoca (i tada sil maksimalno zagusava-iskoristava PCI magistralu), ali upotreba jos kojeg efekta prosto postaje nemoguce...iz razloga spomenutog zagusenja. Sam pulsar (bez upotrebe sil-a) funkcionise besprjekorno (u kombinaciji, recimo sa obicnim ATA diskom), ali kad sil pocne drljati (posto je ocigledno neadekvatno implementiran) sve pada u vodu.

Da ne bude sve crno, sil3112 ce odlicno posluziti u svakodnevnom radu (zahtjevne igre, softverski video editing itd itd.) , pa i donekle u DAW okruzenju...istina bicete ograniceni mogucnostcu, ali koliko para, toliko muzike.

diviner is offline   Reply With Quote