Oggy, to je otprilike to... Pulsar 1 ima 20 bitni AD konvertor, sa 64x oversamplingom. DA je valjda isti kao i na Pulsaru 2, ali valjda...
Takodje je boljka Pulsara 1 i to sto mu latencija ne moze biti manja od 13 ms, dok je kod Lune 2, Pulsara 2 i Scope-a 1 ms.
E sad, velika prednost Pulsar 1 kartice je to sto sada polovna moze da se nadje za nekih 200 Eu i ako imas Lunu 2 i vezes Pulsar 1 S\TDM BUS kablom dobijas jos 4 DSP chipa, kompletan Pulsarov software, jos jedan analogni ulaz i izlaz, SP\DIF, jos dva ADAT-a i midi, a latencija je i dalje 1 ms, jer kada setujes Lunu 2 kai prvu karticu u systemu i Pulsar 1 radi sa njenom latencijom (1 ms), a kartice se jednostavno saberu i u routing windov mozes da ubacujes sta ti je volja.
Pulsar 2, Luna 2 i Scope imaju iste AD\DA i nema razlike u AD\DA kod plus i classic verzije. Razlika je u ulazima u korist plus verzije, ali ne i u AD\DA. Za razliku od Pulsar 1, Luna 2, Pulsar 2 i Scope imaju 24 bit AD, 128x oversampling, stim sto, kao sto si rekao, verzija plus ima AES\EBU i balansirane I\O. Sve pomenute kartice imaju 2 X ADAT interface, izuzev Lune koja uopste nema ADAT izuzev verzije Luna 2 EX, koja je zbog toga i skuplja.
Poredjenje CW AD\DA sa Digidesgn 002 (ne 001) je nerealno...
1212m? Po meni lepa kartica, gotovo nizakakve pare. Preporucio sam je svom prijatelju, ugradio mu je i svojski se izigrao sa njom... Stvarno je dobar AD\DA i skoro nikakav DSP, sto je za tu cenu opravdano. E sad, od one price o "istim AD\DA" kao kod Digidesign nema nista... Stvarno bi bilo i suvise za te pare... Mozda hardwerski jeste isto, ali je definitivno u pitanju drugaciji programing AD\DA. To se primecuje i kada snimis npr. gitaru ili glas na 44.1 kHz, zatim na 48 kHz i onda na 96 i 192 kHz. Primetices onda da je snimak kvalitetniji na 44.1 i 48 kHz, nego na 96 i 192 kHz sto nikako ne bi smelo da se desi. Dakle, kartica 96 i 192 kHz verovatno radi softwerski. Elem to nije ni bitno, kartica super snima i za te pare joj nema ravne...
Ja se licno drzim CW-a zbog routinga, dsp-a i mixera, a AD\DA radim van racunara, a bio sam zadovoljan i sa CW AD\DA. Bitan mi je i broj ADAT-a, a sa ovom svojom CW kombinacijom ih imam 4X.
|