View Single Post
Old 13-04-2005, 07:26 AM   #18
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Quote:
Originally Posted by SandRob
dushane, ali ne kupujes ti samo hardware! u cijenu uadovog paketa je uracunat software. usporedi cijenu uad paketa sa cijenom jednog ekvivalentnog native waves paketa, pa ces vidit da si hardware dobi za sitnu lovu, ako ne i besplatno.
ooooovaaaj Moja prva re?enica u prvom postu na temi je bila da onaj ko kupuje UAD prvenstveno kupuje plugin-ove, zar ne? ?to nije u suprotnosti sa onim ?to i ti misli?. Samo sam hteo da skrenem pa?nju na momenat oko arhitekture samog UAD-a jer sam primetio da ve?ina ljudi ne zna da za ograni?enje broja pluginova nije odgovoran njihov neverovatno zahtevan kod, ve? "tanak" hardware.
zato, kad ti ponestane snage, lipo kupis drugi, treci, cetvrti... uad. to je sve dio marketinske politike. ali kad nahrli konkurencija, onda se i hardware 'podeblja' i padnu cijene.

bdv: 'debljina' hardwarea je relativna. danas ce se svak slozit da je pulsar 'tanak', medjutin u vrime kad san ga ja kupi, sa tadasnjim najjacim procesorom na svitu (p933) jedan waves rverb mi je zauzima 40% procesora, dok sam sa jednim pulsarom (6 chipova) ucitava 10 njegovih, nista manje kvalitetnih, reverbova.