View Single Post
Old 12-04-2005, 11:34 AM   #5
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by SumAnuT

u toj poziciji takvoj gde drzhim glavu tu je zvuk onako siromashan niskim tonovima i nekako mi je mix ispred mene ...

kada se nagnem samo malo napred ... onda nekako upadnem u mix ... sve mi je tu na uvce i basovi i mix celi ...

pa se pitam jel treba da budem u prvom ili drugom polozhaju? ako je drugi poloshaj korektan ... mada ne verujem onda bih morao da sedim naget stalno shto ne bi valjalo ... ali zvuk mi je mnogo lepshi tako?
Ako imas takve promene u zvuku onda zasigurno u sobi imas i STOJECE TALASE. I sigurno, ni jedan ni drugi poluzaj nisu ok.Zamisli samo radis nekome nesto, ti sedis za mestu snimatelja, on iza tebe na metar i cujete potpuno razlicite stvari. Pogledaj u temi Akustika i dizajn studija, mislim da ima par saveta za resavanje stojecih talasa

A sto se tice polozaja monitora, neka preporucena visina za ravan visokotonca je 120cm,a rastojanje..........Kazu da bi stranica trougla trebala da bude oko 2,5-3m , ali ko od nas ima toliku sobu? Treba svakako pokusati izvuci 1,5m i sto vise biti u zoni direktog zvuka
OFF is offline   Reply With Quote