Quote:
Originally Posted by Max
Oni su htli da naprave nesto vezano za impulse .... sto bi otvorilo potpuno novi pristup .... iddejaje na kompletnom impuls kanalu ....... sto bi bilo suuuper ..... ali su onda rekli da ipak tu treba ovo pa kao nesto trece i na kraju ...... 
|
Prvi plugIn koji su najavli je bio impulsni reverb, ali sama tehnologija nije ograni?ena na to, naravno. Koliko se se?am umesto da za?tite patent i onda licenciraju tehnologiju drugima, njima je bila prvenstveno namera da je ?uvaju za sebe i prave svoje pluginove.
Quote:
To nece biti bas tako... Radni takt DSP procesora i ne igra neku bog zna kakvu ulogu, igra, ali mnogo vise igraju integrisani tranzistori i optimizacija. Slazam se da je DSP stara prica, ali ovo je mnogo banalizovano..., a i DSP UAD-a je, valjda, 1 GHz...
|

Pa sad da li ne?e ili ho?e biti tako, stvarno me mrzi da tra?im i radim copy and paste. Znam da je ?ovek izneo jako detaljno obja?njenje sa detaljima o kom procesoru se radi, za ?ta je kori??en, i da je jo? par ljudi potvrdilo da se radi o tom procesoru. Mislim da to i nije neka posebna tajna, UAD jeste neka vrsta velikog dongla za svoje plug-inove.
Mo?da ja nisam dobro napisao post, pa se pogre?no shvata

prepri?a?u malo preciznije, mada je ovo dobrim delom off topic)
Zna?i, tema je bila o likovima koji su patentirali tehnologiju koja bi koristila PCI express grafi?ke kartice za dsp procesing, tako ?to bi pretvarale audio informaciju u video informaciju, slale je grafi?koj kartici na obradu u skladu sa algoritmom koji je zadat pluginom (koji bi se otvarao kao klasi?an VST), a zatim, bi povratnu informaciju opet pretvarali u audio. Onda su se izme?u ostalog ljudi zainteresovali koliko bi pluginova mogli pokrenuti tako, pa su se na?li zapanjeni pretpostavljenom koli?inom PLUG-ova koju bi mogla da tera jedna G-force kartica novije generacije. Naravno, neko se onda zapitao za?to skupo pla?ene kartice kao ?to je UAD teraju mnogo manje pluginova, pa su onda pomenuti i tehni?ki podaci po kojima se u stvari na karticama nalaze zastareli procesori koje UAD overklokuje, i nabavljaju se po banalnoj ceni. Onda je dalje off topic i?ao o tome, za?to UAD ko?ta koliko ko?ta ?to je mnogo vi?e od grafi?ke kartice, a toliko je slabiji (jasno, zato ?to je "tira?" UAD-a mnogo manji, zato ?to je konkurencija manja, i zato da bi se kupilo vi?e kartica za jedan komp.) Tako?e se pominjalo kakve su sli?nosti izme?u GPU arhitekture i DSP ?ipova, i za?to su oni sami po sebi u stanju da obrade ve?u koli?inu sirovih podataka nego CPU, itd.
Nadam se da je sada jasnije. Ja sam se samo setio te pri?e o tome kako UAD dozira procesing snagu da bi isterivao kupcima pare za vi?e kartica (koja je ako ?emo realno vrlo normalna i logi?na). Uostalom fakat je da bi i ovako mnogo ljudi kupilo te plugIn-ove, ?ak i da nema kartice, zaslu?uju to kvalitetom.]