Thread: Koja tehnika???
View Single Post
Old 10-04-2005, 11:51 PM   #6
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Nemoj toliko da se lvezuje? za to ?ta radi neko drugi. Druga stvar je da si obi?ao dvadeset studija ili bar saznao kako ko radi u kom od njih, pa izveo neki ukupni zaklju?ak. Ono ?to se ra?una je rezultat, za rezultat ti nije potreban najnoviji plug in ili najnoviji Cubase, pa to ?to neko radi u nekom levom plugin-u, i starom sekvenceru, jednostavno samo zna?i da to njemu radi posao i da je tako navikao.
I mnogo ve?e face na "trulom zapadu" su s vremena na vreme izvaljivale neverovatne gluposti, ali se ra?una da li oni mogu da urade posao ili ne, i da li ga rade ok. Recimo taj koji radi ustudiju je mogao da ti ka?e da originalni Cubase radi bolje od piratskog, ili da je jedan plugin bolji od drugog, ili da PC sa Abitovom plo?om bolje svira od PC-ja sa ASUS-ovom, da li to zna?i da bi mu odmah verovao na re??
Uvek ?uj nekoliko razli?itih mi?ljenja, pa sve isfiltriraj kroz svoju zdravu pamet, pa tek onda do?i do zaklju?ka, nemoj se lepiti na druge kao na apsolutne autoritete. Nau?i ?ta mo?e? od onih koji ne?to bolje rade od tebe ali nemoj zdravo za gotovo uzimati da sve ?to oni rade, rade kako treba.
Quote:
Ako je to stvarno pravi i ozbiljan studio onda oni mixaju preko mixera,a ne misem,tako da je neophodno baciti vst u audio da bi ga poslao u mixer...a i mnogo je bolje,po meni,tretirati semplove sto vise kao live instrumente,znaci audio snimak pa obrada...
Za?to? Pa svaki virtualni instrument je tako?e samo audio signal, isto je, samo ?to eto u?tedi? malo procesora za otvaranje FX-a po kanalima ako je instrument bio CPU "gladan", ?to ve? re?e i OFF.

Quote:
Zato sto obradjujes wav ....... sa efektima koji su kvalitetniji ...... nemas problema sa kasnjenjem impulsa na sendovima ....
Izvini Max, da li bi ovo mogao da objasni? malo bolje?

Quote:
Ja radim potpuno druga?ije meni su drumovi u Battery-ju koje mogu i po kanalima odrediti ali ih obradjujem u Batery(osim halla kojeg on i nema)..!
Pa postoje odvojeni kompresor ili eq pluginovi koji malo bolje rade nego ti iz Battery-ja. U svakom slu?aju, trebalo bi da izvu?e? elemente bubnja po kanalima, ?ak i ako ih ne?e? renderovati u audio. Mnogo je jednostavnije u miksu, nego da otvara? battery svaki put kada ho?e? da smanji? ili poja?a? neki element bubnja. Postoji i taj momenat da ti se mo?e desiti da u sred miksa shvati? da ti neki element bubnja pravi problem, i recimo po?eli? da zameni? nogu, pa to jeste dobra strana kod toga da neke stvari ostanu u midi-ju. Mo?da ti govorim ne?to ?to ve? zna?, pa sorry u tom slu?aju, na kraju krajeva, svako radi na neki svoj na?in, a rezultat je ono ?to se ra?una ponajvi?e.
Dushan_S is offline   Reply With Quote