Quote:
- odredio bih trenutni nivo RMS i pekova. Ako sam izvezao mix tako da mi treba manja razlika od zeljenog RMS do trenutnog od razlike izmedju peak do nule, onda sam podizao ukupni gain. To je ono sto sam i pitao. Nisam primjetio da se deshavalo nesto naopako. Onda bih popravio DC offset i nastavio dalje sa poslom.
|
pa to je sustina limitera ..... podrazumeva se da su ti pikovi no -0db
Quote:
- ako ne bih mogao primjeniti prethodni recept, a ne bih mogao popraviti mix, pribjegavao sam onom shto mozemo nazvati 'konvencionalno' o cemu svi pishu i sto vecina zna, a to je upotreba kompresora ili limitera, ali na taj nacin da ne mijenjam zvucnu sliku.
|
Kompresor moze jaaaaako lepo da promeni zvucnu sliku ....... nije uvek ok ( tj meni nikad nije) da finalni mif bude kakvog ga i izvezem ....kompresija ....mmmmm.... post reverbi ....mmmmmmm...... neki dobar eq za visoke .....mmmmmm..... problematicne frekvencije oko 200 - 300 Hz .... Hi pass ...... eehem .... sad sam se vec uzbudio
Quote:
nedostajuca razlika do zeljene podigne sa npr. L3. Ali, opet strogo paziti da se ne mijenja zvucna slika glede boja tonova pojedinih frekv. opsega.
|
Pozdrav
Pa l3 jaaaako menja zvuk ...ako to nisi cuo onda ....