View Single Post
Old 09-04-2005, 12:02 AM   #14
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Sto se squiera tice, raniji modeli made in Japan su imali par komada koji su bolje zvucali od made in USA, ali uglavnom se sada prave kopije koje samo oblikom podsecaju na original i treba ih zaobilaziti.
Evo neko ko zna! U jednom trenutku sam imao dva komada iz te JV (Japan Vintage) serije, bolji sam ostavio a onaj koji mi se manje svi?ao zalivadio. To je jedna od najboljih fender gitara koje sam u ?ivotu probao, ko naleti nek kupi bez razmi?ljanja! Is?upao sam ovaj moj komad iz ruke nekom gladnom studentu koji nije znao ?ta ima, i ?astio ga jo? 50 DM da mu se na?e za grad
I one kasnije Fender made in Japan gitare su jako dobar posao, imao izuzetno dobrih komada za ne vi?e od 300-400 evra. Ne znam za?to se ljudi toliko lepe na to made in USA, ve?ina novijih modela koje sam probao su daske, ?ak sam svirao i neke signature gitare koje su zvu?ale krajnje prose?no a ko?tale su kao boga oca kajgana.

@Zvin?i?
Aria je bila ozbiljna firma u usponu sve do druge polovine 80-ih. Kao i Ibanez, po?eli su sa dobrim kopijama, pa su kasnije pre?li na svoje modele. BIlo je tu vrlo dobrih gitara, ?ak su i neke "celebrities" svirale Ariu, da bi onda firma uletela u finansijske probleme i pukla. Ovo je sada reoformirana "Aria", i uglavnom rade budget gitare. Ima nekoliko modela sa kraja sedamdesetih po?etka 90-ih koji su onaku u fazonu Gibson-Ibanez Musicians, koji su gitare u svakom pogledu ravne najskupljim modelima bilo koje renomirane firme, a jeftiniji su na tr?i?tu jer na glavi pi?e Aria a ne Gibson ili ne?to drugo.

Quote:
ps. jesam napomenuo da zivim par minuta od 2 music shopa (od ta dva jedan je najveci u Splitu )
Nisi
Ja u stvari i nisam zaljubljenik u ispitivanje i probavanje instrumenata. ?ta sam nau?io je uglavnom posledica nekih kupoprodaja, i toga ?to mi je blizak prijatelj ranije bio trgovac gitarama, pa zna jako mnogo detalja, naro?ito vezano za te gitare koje jako dobro sviraju a tr?i?no su jeftine. On mi je i prodao fazon za Squier gitare koje su made in Japan, kada sam krenuo u potragu da kupim neku fender gitaru.
Dushan_S is offline   Reply With Quote