Thread: KORG M1
View Single Post
Old 04-04-2005, 01:00 PM   #25
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by bumbar

Nemoj se ljutit ali ako malo prosetas eBay-om vidjeces da je 250 eura ok cijena.
Uostalom ne shvatam sta fali VST-u,(ne odnosi se na tvoj post).!
Pa nije sve sto je analogno MRAK i ultimativno!
Prije samo 120 godina hirurzi su operisali "nazivo" i nisu koristili anesteziju jer su smatrali da je TO prirodno(analogno,he,he,) a da je anestezija "djavolja rabota"(tj Digitalno, pazi poredjenja ) i to je islo sve dok nisu skontali "hej pa ovo je ipak bolje, kad ga rezemo da ne vristi"!
Jest M1 nekad bio i pokoj mu dusi, ne treba ga sad mistificirati kao "To je Haos" itd,itd. Bio je dobar i nek pociva u MIRU!
Ja sam uvijek bio za napredak(ne uvijek) koji donosi toliko olaksica i ako mene pitate bolje Digitalija nego jeftina analogija.
Analogija moze ali za TU PRAVU analogiju malo ko ima ovde na forumu para!

Pozdrav!

Uhhhh izvini htio sam replicirat na komentar dlukace!
Ma M1 je daleko od analogije... tj. nema veze sa tim...
Do skoro sam bio u redovnom kontaktu sa tom spravom jer je imao klavijaturista sa kojim radim. Cuvao je sve dok mu ga nisu ukrali... Mi smo ga koristili jer je Bane navikao da svira na njemu, ali neku boju iz njega smo upotrebili ravno 0 puta. Desavalo se da uzmemo neku boju iz Tritona, ili cak Korga DW 8000, ali iz M1 bas nikad. Neko je pohvalio klavir na M1...
Taj klavir je znatno slabiji i "mrsaviji" od bilo kog velikog giga klavira, bosendorfera 290 VST, Steinberg the Grand itd.